Putin spune că este dispus să transmită Congresului american înregistrarea discuţiei purtate de Lavrov cu Trump în Biroul Oval

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, primit de Donald Trump în Biroul Oval FOTO EPA/MAE rus
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, primit de Donald Trump în Biroul Oval FOTO EPA/MAE rus

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că omologul său american Donald Trump nu a furnizat informaţii secrete în cursul întâlnirii cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi a precizat că poate furniza înregistrarea discuţiei din Biroul Oval, relatează Sky News, potrivit news.ro.

Putin a spus că poate transmite Congresului american înregistrarea, dacă este de acord şi Casa Albă.

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Paolo Gentiloni, la Soci, Putin ţinut să remarce că „schizofrenia politică“ pare să ia amploare în Statele Unite, unde situaţia este haotică, pe fondul sloganurilor antiruse.

Potrivit liderului de la Kremlin, Trump nu poate să lucreze corespunzător în aceste condiţii.

Rusia apreciază rezultatele vizitei lui Serghei Lavrov la Washington, care a avut loc după cea a omologului său american, Rex Tillerson, la Moscova, şi nu se amestecă în afacerile interne ale Statelor Unite, a mai spus Putin, potrivit Sputnik News.

Donald Trump s-ar fi lăudat cu informaţii clasificate la întâlnirea cu Serghei Lavrov şi ambasadorul rus în Statele Unite Serghei Kisliak, cunoscut drept un recrutor de spioni. Preşedintele american a dat informaţii care ar putea să expună sursa şi modul în care au fost colectate, au dezvăluit luni actuali şi foşti oficiali guvernamentali.

Informaţiile dezvăluite de Trump în cursul întâlnirii cu Lavrov şi Kisliak s-ar referi la un complot al organizaţiei teroriste Statul Islamic, potrivit acestor oficiali. Ameninţarea era legată de folosirea laptopurilor în avioane.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite