Putin glumeşte pe seama crizei politice generate în SUA de vizita lui Lavrov la Casa Albă

Putin glumeşte pe seama crizei politice generate în SUA de vizita lui Lavrov la Casa Albă

Vladimir Putin Foto: EPA

Preşedintele rus Vladimir Putin a ironizat criza politică generată în Statele Unite de vizita ministrului său de Externe, Serghei Lavrov, la Casa Albă, spunând că îl va mustra pe şeful diplomaţiei pentru că nu l-a informat în legătură cu „secretele” aflate de la Donald Trump, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Voi fi nevoit să îi transmit (ministrului rus de Externe Serghei Lavrov – n.r.) o mustrare, pentru că nu a împărtăşit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanţii serviciilor de informaţii ruse. A fost foarte urât din partea sa”, a spus Putin într-o conferinţă de presă, în timp ce şeful diplomaţiei, aflat în sală, râdea.
 
El a dat asigurări că Trump nu a divulgat informaţii confidenţiale în cursul discuţiilor şi s-a oferit să transmită Congresului transcriptul întâlnirii, dacă va fi de acord şi Casa Albă.
 
Preşedintele Donald Trump s-ar fi lăudat cu informaţii clasificate în întâlnirea cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul rus Serghei Kisliak, săptămâna trecută, oferind detalii care ar putea să expună sursa informaţiilor şi modul în care au fost colectate, au dezvăluit luni actuali şi foşti oficiali guvernamentali.
 
Informaţiile dezvăluite de Trump în întâlnirea cu Lavrov şi Kisliak s-ar referi la un complot al Statului Islamic, potrivit acestor oficiali. Ameninţarea era legată de folosirea laptopurilor în avioane.
citeste totul despre: