Peskov: Rusia a ajuns la limita răbdării în cazul sediilor sale diplomatice închise de Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a ajuns la limita răbdării în cazul sediilor sale diplomatice închise de fostul preşedinte american Barack Obama şi a căror redeschidere este tergiversată de actuala administraţie de la Casa Albă, a avertizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, cu câteva zile înainte de întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Donald Trump.

Moscova a solicitat în repetate rânduri redeschiderea misiunilor sale din Statele Unite închise de Obama înainte de predarea mandatului lui Trump. Luni, purtătorul de cuvânt al lui Putin a ţinut însă să atragă atenţia că Moscova a ajuns la limita răbdării în acest caz, relatează presa rusă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Moscova va răspunde în mod similar înainte sau după întâlnirea dintre Putin şi Trump în marja summitului G20 de la Hamburg, programat pentru 7-8 iulie, Peskov a subliniat că această problemă ţine de competenţa Ministerului de Externe.

Barack Obama a ordonat la finalul celui de-al doilea mandat al său la Casa Albă închiderea reprezentanţelor Rusiei din New York şi Maryland şi expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi aflaţi în post la San Francisco şi Washington. Fostul preşedinte american a luat aceste măsuri drastice în urma apariţiei unor dezvăluiri despre implicarea Moscovei de partea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane.

Vladimir Putin a decis atunci să nu ia măsuri similare şi să aştepte instalarea administraţiei Trump. Moscova a crescut tonul în ultimul timp, acuzând Statele Unite de tergiversarea acestei probleme şi ameninţând cu adoptarea unor măsuri de represalii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite