Patriarhul Kirill al Rusiei vorbeşte din nou despre Sfârşitul Lumii şi face campanie pentru Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Kirill, ;eful Bisericii Ordodoxe Ruse
Patriarhul Kirill, ;eful Bisericii Ordodoxe Ruse

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, a vorbit din nou despre momentul în care va veni Sfârşitul Lumii, despre care scrie în Biblia, într-un interviu acordat jurnalistului Dmitri Kiselev, la postul naţional de televiziune. Kirill a folosit prilejul de a-i  face lui Vladimir Putin campanie pentru alegerile prezidenţiale din martie.

„În ce condiţii ar putea veni şi va veni în general Sfârşitul Lumii? În cazul în care societatea umană nu va mai fi viabilă. Atunci când îşi va epuiza raţiunile de a mai exista. În ce situaţie s-ar putea întâmpla acest lucru? În situaţia în care va veni dominaţia totală a răului", a declarat Patriarhul într-un interviu acordat jurnalistului Dmitri Kiselev, directorul general al AIP „Rossia Segodnia", subliniind că „răul nu este viabil", iar „sistemul în care prevalează răul nu are şanse de existenţă", notează agenţia rusă Sputnik.

El a subliniat că „dacă răul va căpăta amploare şi va reuşi să înlocuiască binele din viaţa omenească, atunci va veni Sfârşitul Lumii". Patriarhul Kiril consideră că această „creştere impetuoasă" a răului în societate va începe anume atunci când „punctul de vedere care pune la acelaşi nivel binele şi răul va triumfa la scară globală".

„Şi din moment ce astăzi noi nu suntem la începutul acestui proces, ci am depăşit deja o anumită perioadă, a fost epuizat un anumit segment istoric, cum ar putea Biserica să rămână impasibilă, să nu tragă un semnal de alarmă, cum să nu avertizeze că am păşit deja pe calea periculoasă a autodistrugerii? Dacă Biserica nu va vorbi despre asta, cine va vorbi atunci", a mai declarat Patriarhul Rusiei. 

Şi tot în timpul interviulu, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse i-a îndemnat pe ruşi să voteze la alegerile  prezidenţiale din luna martie, cu actualul preşedinte Vladimir Putin candidează pentru un al  patrulea mandat, scrie France 24.

"Fac un apel la toţi, inclusiv la credincioşi ortodocşi, să participaţi la viitoarele alegeri prezidenţiale. Este foarte important", a declarat Kirill în interviul difuzat de televiziunea publică cu ocazia Crăciunului pe stil vechi.

Şeful Bisericii Ortodoxe i-a avertizat pe ruşi că există posibilitatea ca persoane sau forţe răuvoitoare să utilizeze tehnologia digitală pentru a cauza pagube ireparabile ţării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite