Lansarea satelitului european Eutelsat-W7 a fost amânată

Lansarea satelitului european Eutelsat-W7 a fost amânată

Lansarea satelitului european Eutelsat-W7, cu ajutorul unei rachete purtătoare Proton de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, prevăzută pentru luni, a fost amânată pentru o dată nestabilită încă, în urma unui dezacord între Moscova şi Astana, a anunţat Agenţia spaţială rusă Roskosmos, potrivit RIA Novosti.

VIDEO Stalin încă face victime în Rusia

VIDEO Stalin încă face victime în Rusia

Kremlinul a intervenit recent pentru a stăvili o campanie de reabilitare a dictatorului sovietic. Mişcarea pare însă de faţadă. Pe blogul său, preşedintele Rusiei se declară un adversar al cultului lui Stalin. Dar în viaţa de zi cu zi, Stalin are o imagine complet cosmetizată.

Pedeapsa capitală nu poate fi încă aplicată în Rusia, a decis Curtea Constituţională

Pedeapsa capitală nu poate fi încă aplicată în Rusia, a decis Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a Rusiei a decis joi că pedeapsa capitală nu poate fi aplicată în ţară nici după încheierea moratoriului în vigoare, în ianuarie anul viitor, transmite Russia Today. Moratoriul ce interzice pedepsa cu moartea a fost prelungit până la ratificarea de către Federaţia Rusă a Protocolului nr.6 al Convenţiei internaţionale pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Războiul informaţional al Rusiei în România şi Republica Moldova a suferit o înfrângere majoră săptămâna trecută, când o navă cu oi româneşti a scufundat în Bosfor o navă rusească de spionaj SYGINT a Federaţiei Ruse. Impactul ştirii a distrus doi ani de construcţie minuţioasă a sute de troli şi a aruncat pe geam sute de milioane bune de dolari peste noapte.

acum 18 zile · comentarii (152)

Anii 2014-2015 au creat o premisă fără precedent în zona Est Europeană. Ucraina a fost exemplul care a arătat că poate exista şi un altfel de război – „războiul hibrid”, iar câmpul de luptă al acestui război îl constituie era informaţională, transformată abil de către Federaţia Rusă, într-o era a dezinformării, manipulării şi propagandei.

luna trecuta · comentarii (107)

A fost o explozie în metroul din Petersburg/Leningrad. Au murit oameni. Totul duce spre un act terorist. Primul gest uman ar fi cel de solidaritate şi compasiune. La noi văd că domină doar teoriile conspiraţiei. Şi oricum, noi ne solidarizăm doar cu victimele din Paris, Londra şi New-York, nu cu victimele din oraşele din est, ca să nu mai zic de cele din Asia sau Africa.

acum 2 luni · comentarii (168)

Când pe site-ul MAE-ului Federaţiei Ruse a apărut comunicatul Departamentului de Informare şi Tipărire, în legătură cu protestele antiguvernamentale din România, mass-media rusească deja de câteva zile informa, pe îndelete, cetăţenii Federaţiei Ruse despre situaţia excepţională şi tensionată din România.

acum 2 luni · comentarii (55)

În Federaţia Rusă există o structură organizată formată din jurnalişti, bloggeri, comentatori online – numită neoficial „Armata de trolli[1] a Kremlinului” – care susţine propaganda pro-rusă şi contribuie la formarea unei imagini pozitive faţă de politica preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi negative faţă de Occident[2].

acum 2 luni · comentarii (71)

În timp ce ambasadorul Rusiei la Bucureşti bate redacţiile şi sună pe la toate publicaţiile şi televiziunile pentru a da interviuri, într-un exces de vizibilitate şi hiperactivism ofensiv anti-românesc care numai a întărirea relaţiilor bilaterale nu seamănă, politica Externă a Federaţiei Ruse pare să fi intrat în zodia eşecurilor în cascadă.

acum 3 luni · comentarii (94)

Pentru cine a trăit momentele însângerării României, din decembrie 1989, evocarea, la rece, în conformitate cu adevărul istoric, a unora din clipele controversate care au marcat trecerea de la un regim politic, la altul, constituie un exerciţiu de comunicare modernă, necesară depăşirii prejudecăţilor şi asumării complexităţii unei lovituri de stat derulată concomitent cu o revoltă populară şi cu dinamica acţiunilor unor emisari străni.

acum 5 luni · comentarii (15)

Este timpul unor delimitări clare. Uniunea Europeană, care nu include Turcia, precum şi NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară de pe mapamond, care numără, printre statele membre şi pe cel turc, au puncte de vedere net diferite de cele exprimate, pe cale diplomatică sau manu militari de Federaţia Rusă, nu numai în ceea ce priveşte evoluţiile de la graniţa de est a OTAN. Însă divergenţele sunt soluţionabile numai pe calea dialogului.

acum 5 luni · comentarii (17)

Concepţia Politicii Externe a Rusiei a fost semnată şi lansată de Preşedintele Putin în noul context al votării lui Donald Trump ca Preşedinte la Casa Albă. În linie cu doctrina militară, ca agresivitate şi tonalitate conflictuală, documentul este nuanţat în ultimul moment pornind de la schimbarea premizelor pe baza cărora a fost alcătuit, respectiv sosirea doamnei Clinton ca Preşedinte, din 20 ianuarie.

acum 5 luni · comentarii (44)
Postari Recente