VIDEO Modernizare în armata rusă: soldaţii pot purta şosete

VIDEO Modernizare în armata rusă: soldaţii pot purta şosete

Încă din secolul XVI, soldaţii ruşi folosesc bucăţi de pânză în care îşi înfăşoară laba piciorului înainte de a se încălţa cu bocancii greoi şi fără şireturi, pentru a preveni formarea băşicilor. Acum, însă, ministrul Apărării din Rusia şi-a anunţat intenţiile de a moderniza armata, începând cu înlocuirea acestor bucăţi de material cu şosete.

Serbia se împrumută de la ruşi

Serbia se împrumută de la ruşi

Rusia şi Serbia au semnat, vineri,  la Moscova un acord privind acordarea de către partea rusă a unui credit de stat de 800 de milioane de dolari pentru modernizarea căilor ferate sârbe. Cele două părţi negociază şi un alt împrumut de un milliard de dolari.

INFOGRAFIE Rusia îşi modernizează armata

INFOGRAFIE Rusia îşi modernizează armata

Încet, încet, forţele armate ruse îşi schimbă armamentul de producţie sovietică şi trece la unul nou, care să facă faţă noilor realităţi. Flota de submarine a Rusiei se afla într-o situaţie destul de dificilă, ceea ce i-a determinat pe liderii ruşi să declanşeze un nou program de dezvoltare a unor noi tipuri de submersibile şi rachete nucleare.

FOTO VIDEO Accidentul aviatic de lângă Moscova, surprins de camerele de filmat. Avionul s-a rupt în două, a luat foc şi a ajuns pe o autostradă de lângă aeroport

FOTO VIDEO Accidentul aviatic de lângă Moscova, surprins de camerele de filmat. Avionul s-a rupt în două, a luat foc şi a ajuns pe o autostradă de lângă aeroport

Accidentul aviatic petrecut sâmbătă pe aeroportul Moscova-Vnukovo a fost surprins de camera video a unui pasager dintr-o maşină care circula pe autostrada de lângă aeroport. Înregistrarea prezintă aterizarea forţată a aeronavei care s-a rupt în două şi a luat foc, bucăţi mari din ea ajungând chiar pe şoseaua de lângă Vnukovo.

Poate că ar trebui ca decidenţii noştri politici să fie atenţi la ce se petrece în jurul nostru, schimbare majoră ce are loc înlăuntrul unei mişcări enorme de reface a întregii geografii geopolitice în materie de teritorii şi spaţii de influenţă. Atenţie, aş spune dacă aş avea cui, la ce-a spus Vladimir Putin după ce a inaugurat podul de 19 km. care leagă Peninsula Taman, în sudul Rusiei, de Kerci, în Crimeea.

acum 8 zile · comentarii (81)

Presa britanică a anunţat distrugerea pe ascuns a bazei secrete ruse din Shikhany, facilitatea unde se produce Novichok, substanţa cu care s-a produs atacul chimic şi tentativa de asasinat împotriva lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Irina la Salisbury, în Marea Britanie.

acum 22 zile · comentarii (50)

După incendiul care a luat viaţa a peste 60 de persoane - care a declanşat un scandal monstru şi demisii în lanţ în Rusia (vice-guvernator, guvernator), arestarea administratorului clădirii şi primele strigăte furioase care cereau demisia lui Putin, la câteva zile de la fulminantul rezultat la votul prezidenţial - un nou eveniment a atras atenţia publicului. Un incendiu a izbucnit miercuri într-un centru comercial pentru copii din Moscova.

luna trecuta · comentarii (77)

Patru intervenţii militare au jalonat cei 18 ani de putere până acum ai lui Vladimir Putin. Războiul din Cecenia i-a asigurat popularitatea necesară alegerii prima dată ca preşedinte. Invadarea Georgiei, apoi a Ucrainei i-au asigurat recorduri de popularitate în plan intern. Iar intervenţia din Siria a readus Rusia la vârful deciziilor internaţionale. În al patrulea mandat prezidenţial, care va fi următoarea ţintă a acestui marş?

acum 2 luni · comentarii (25)

Duminică, 18 martie, în ziua în care se împlinesc 4 ani de la anexarea Crimeei la Rusia, Vladimir Putin candidează pentru a-şi adjudeca fără emoţii cel de-al patrulea mandate de preşedinte al Federaţiei Ruse. Putin se află deja la conducerea statului rus de 18 ani, cu un intermezzo de 4 ani ca premier, în timpul lui Dmitri Medvedev.

acum 2 luni · comentarii (122)

În articolul de faţă, vreau să prezint o situaţie a succesiunii la conducere a şefilor de stat ai URSS şi Federaţiei Ruse, din 1982, până în prezent, când se apropie alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă. Observăm că există un complex de factori a căror analiză poate determina cine are şansele cele mai mari să devină preşedinte la Kremlin, după 18 martie 2018.

acum 2 luni · comentarii (79)

Ce nu face Mamiţica Rusie pentru tânărul său domn Goe, pe numele de Vladimir Putin, pentru a-i mai da un mandat – al patrulea de preşedinte, după două de 4 ani, un intermezzo de premier forte cu păpuşa Medvedev la Kremlin şi încă unul de 6 ani, cu ultimul cadou acum, de 18 martie, că tot sunt 4 ani de la anexarea Crimeei?

acum 3 luni · comentarii (48)

Generalul Philip Breedlove fostul SACEUR declara: „Ar trebui să vorbim despre ceea ce se întâmplă în Arctica ca o oportunitate şi nu ca o problemă de securitate. Şi cred că există încă timp - sunt un optimist - pentru a încerca cel puţin să se încetinească această mişcarea de militarizare a Arcticii, mişcare pe care o face Rusia acum“.

acum 3 luni · comentarii (58)

Rusia este cotată ca sursă de ameninţări directe pentru întregul flanc estic al NATO şi UE, inclusiv România, chiar dacă Rusia ca ţară nu este numită nici inamic, nici adversar, nici ameninţare în sine. Nici Strategia Naţională de Apărare a SUA nu notează altceva decât provocări ale Rusiei şi doar în mod particular vorbeşte despre ameninţări pe care le reprezintă Rusia lui Putin.

acum 3 luni · comentarii (51)

În mai puţin de 20 de ani, Vladimir Putin a reuşit să se identifice cu Rusia. Acesta a avut o ascensiune fulminantă, din funcţia de viceprimar al Sankt Petersburgului la cea de premier, apoi preşedinte interimar şi începând cu anul 2000 preşedinte ales al Federaţiei Ruse. Pe 18 martie Vladimir Putin va participa pentru a patra oară la alegerile prezidenţiale.

acum 4 luni · comentarii (11)