FOTO Partea întunecată a organizării JO de Iarnă de la Soci: „Ei urmăresc să facă bani, iar pe noi ne lasă să murim“

FOTO Partea întunecată a organizării JO de Iarnă de la Soci: „Ei urmăresc să facă bani, iar pe noi ne lasă să murim“

Frenezia organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă a cuprins oraşul rus Soci, localnicii asistând neputincioşi la schimbări. Preşedintele Vladimir Putin vrea să transforme oraşul, dintr-o staţiune învechită de la Marea Negră într-o bijuterie şlefuită a ţării, care să atragă turiştii chiar şi după terminarea Jocurilor Olimpice din 2014.

Cele mai puternice economii ale lumii s-au angajat la Moscova să nu declanşeze un „război al monedelor“

Cele mai puternice economii ale lumii s-au angajat la Moscova să nu declanşeze un „război al monedelor“

Cele mai dinamice 20 de economii ale lumii , reunite la Moscova s-au angajat că nu va fi un „război al monedelor“, despre care se tot vorbise în ultima perioadă, şi în acelaşi timp  liderii G20 au anunţat amânarea fixării unor noi obiective de disciplină bugetară drastică, constatând că relansarea creşterii economice e subminată de recesiune, cea din zona euro cu precădere.

Puterea exploziei meteoritului din Ural a depăşit de 30 de ori bomba nucleară de la Hiroshima, potrivit specialiştilor NASA

Puterea exploziei meteoritului din Ural a depăşit de 30 de ori bomba nucleară de la Hiroshima, potrivit specialiştilor NASA

Puterea exploziei meteoritului care s-a produs în atmosferă, vineri, deasupra regiunii ruse Celeabinsk depăşeşte de 30 de ori puterea bombei nucleare de la Hiroshima, potrivit estimărilor specialiştilor NASA. Căderea meteoritului putea să se transforme într-o adevărată tragedie pentru regiunea Celeabinsk, dacă explozia s-ar fi produs mai aproape de suprafaţa solului.

Pussy Riot dă Rusia în judecată la CEDO

Pussy Riot dă Rusia în judecată la CEDO

Avocaţii celor trei tinere membre ale trupei punk Pussy Riot, condamnate o instanţă rusă la doi ani închisoare cu executare pentru fiecare dintre ele pentru huliganism, au depus o plângere la CEDO împotriva statului rus, acuzând autorităţile de încălcarea unor drepturi fundamentale, solicitând şi despăgubiri.

Poate că ar trebui ca decidenţii noştri politici să fie atenţi la ce se petrece în jurul nostru, schimbare majoră ce are loc înlăuntrul unei mişcări enorme de reface a întregii geografii geopolitice în materie de teritorii şi spaţii de influenţă. Atenţie, aş spune dacă aş avea cui, la ce-a spus Vladimir Putin după ce a inaugurat podul de 19 km. care leagă Peninsula Taman, în sudul Rusiei, de Kerci, în Crimeea.

acum 8 zile · comentarii (81)

Presa britanică a anunţat distrugerea pe ascuns a bazei secrete ruse din Shikhany, facilitatea unde se produce Novichok, substanţa cu care s-a produs atacul chimic şi tentativa de asasinat împotriva lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Irina la Salisbury, în Marea Britanie.

acum 22 zile · comentarii (50)

După incendiul care a luat viaţa a peste 60 de persoane - care a declanşat un scandal monstru şi demisii în lanţ în Rusia (vice-guvernator, guvernator), arestarea administratorului clădirii şi primele strigăte furioase care cereau demisia lui Putin, la câteva zile de la fulminantul rezultat la votul prezidenţial - un nou eveniment a atras atenţia publicului. Un incendiu a izbucnit miercuri într-un centru comercial pentru copii din Moscova.

luna trecuta · comentarii (77)

Patru intervenţii militare au jalonat cei 18 ani de putere până acum ai lui Vladimir Putin. Războiul din Cecenia i-a asigurat popularitatea necesară alegerii prima dată ca preşedinte. Invadarea Georgiei, apoi a Ucrainei i-au asigurat recorduri de popularitate în plan intern. Iar intervenţia din Siria a readus Rusia la vârful deciziilor internaţionale. În al patrulea mandat prezidenţial, care va fi următoarea ţintă a acestui marş?

acum 2 luni · comentarii (25)

Duminică, 18 martie, în ziua în care se împlinesc 4 ani de la anexarea Crimeei la Rusia, Vladimir Putin candidează pentru a-şi adjudeca fără emoţii cel de-al patrulea mandate de preşedinte al Federaţiei Ruse. Putin se află deja la conducerea statului rus de 18 ani, cu un intermezzo de 4 ani ca premier, în timpul lui Dmitri Medvedev.

acum 2 luni · comentarii (122)

În articolul de faţă, vreau să prezint o situaţie a succesiunii la conducere a şefilor de stat ai URSS şi Federaţiei Ruse, din 1982, până în prezent, când se apropie alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă. Observăm că există un complex de factori a căror analiză poate determina cine are şansele cele mai mari să devină preşedinte la Kremlin, după 18 martie 2018.

acum 2 luni · comentarii (79)

Ce nu face Mamiţica Rusie pentru tânărul său domn Goe, pe numele de Vladimir Putin, pentru a-i mai da un mandat – al patrulea de preşedinte, după două de 4 ani, un intermezzo de premier forte cu păpuşa Medvedev la Kremlin şi încă unul de 6 ani, cu ultimul cadou acum, de 18 martie, că tot sunt 4 ani de la anexarea Crimeei?

acum 3 luni · comentarii (48)

Generalul Philip Breedlove fostul SACEUR declara: „Ar trebui să vorbim despre ceea ce se întâmplă în Arctica ca o oportunitate şi nu ca o problemă de securitate. Şi cred că există încă timp - sunt un optimist - pentru a încerca cel puţin să se încetinească această mişcarea de militarizare a Arcticii, mişcare pe care o face Rusia acum“.

acum 3 luni · comentarii (58)

Rusia este cotată ca sursă de ameninţări directe pentru întregul flanc estic al NATO şi UE, inclusiv România, chiar dacă Rusia ca ţară nu este numită nici inamic, nici adversar, nici ameninţare în sine. Nici Strategia Naţională de Apărare a SUA nu notează altceva decât provocări ale Rusiei şi doar în mod particular vorbeşte despre ameninţări pe care le reprezintă Rusia lui Putin.

acum 3 luni · comentarii (51)

În mai puţin de 20 de ani, Vladimir Putin a reuşit să se identifice cu Rusia. Acesta a avut o ascensiune fulminantă, din funcţia de viceprimar al Sankt Petersburgului la cea de premier, apoi preşedinte interimar şi începând cu anul 2000 preşedinte ales al Federaţiei Ruse. Pe 18 martie Vladimir Putin va participa pentru a patra oară la alegerile prezidenţiale.

acum 4 luni · comentarii (11)