Ministerul rus de Externe ia în derâdere interdicţia Comitetului Olimpic Internaţional: „Planul B de a izola Rusia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Comitetului Olimpic Internaţional (COI) împotriva echipei olimpice a Rusiei este doar planul B de a izola Rusia, pentru că toate celelalte încercări au eşuat, a afirmat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Conform diplomatului rus, după speranţele ca Jocurile Olimpice de la Sochi să se transforme într-un eşec a eşuat, planul B, pe care-l vedem acum, a fost pus în acţiune. „Atacurile se duc pe multe fronturi. Aceasta este o ofensivă purtată pe scară largă”, a afirmat Zakharova. „Consider că acest lucru se datorează faptului că încercarea evidentă de a izola Rusia, ce a fost declarată ca „marşul împotriva Rusiei” a eşuat. Încercările de a izola Rusia s-au frânt, însă dorinţa, eforturile şi oportunităţile au rămas în continuare”.

„Observăm, într-un cadru larg, campania agresivă împotriva Rusiei purtată pe mai multe direcţii”, a subliniat diplomatul rus. Aceasta a enumerat, ca parte a acestei campanii, presiunile asupra organizaţiilor de media ale Rusiei internaţionale, războiul împotriva monumentelor în „încercarea de a rescrie istoria şi a şterge importanţa contribuţiei Uniunii Sovietice la înfrângerea nazismului”, încercările de a convinge opinia publică internaţională că teroriştii din Siria au fost eliminaţi de Statele Unite şi nu de către Rusia. „Acest lucru nu are niciun sens, dar observăm acest lucru”, a adăugat acaesta.

„Acelaşi lucru se întâmplă şi în sport”, a subliniat Zakharova. „Observăm acuzaţii lipsite de dovezi şi decizia de a interzice sportivilor ruşi participarea la Olimpiadă. Acesta este un exemplu clar de răspundere colectivă, ce este aplicat atleţilor ruşi. Toate acestea sunt încercări de a împinge Rusia afară din sportul mondial”. oficialul rus a adăugat că problema dopingului a existat de multă vreme, cu mulţi atleţi din multe ţări găsiţi vinovaţi, însă niciodată nu a existat un asemenea răspuns din partea COI şi a altor oficali din lumea sportului.

Comitetul Olimpic Internaţional a acuzat Rusia de instituirea unui program sistematic de doping, ce a funcţionat în special la Olimpiada de la Sochi. Cu toate acestea, COI va permite sportivilor ruşi să participe la aceste jocuri, însă le este interzis să concureze sub steagul Rusiei. O treime dintre medaliile câştigate la Olimpiada de la Sochi de sportivii ruşi au fost retrase de organismele internaţionale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite