Ministerul de Externe al Rusiei ironizează Statele Unite pentru susţinerea protestelor din Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe/ Foto: EPA
Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe/ Foto: EPA

Ministerul de Externe al Rusiei a criticat dur Statele Unite pentru susţinerea protestelor antiguvernamentale din Iran, poziţie exprimată după ce ambasadorul Statelor Unite la ONU a promis că administraţia Trump va acţiona pentru susţinerea acestora.

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în recentele proteste anti-guvernamentale din Iran, cele mai însemnate mişcări populare de acest gen cu care s-a confruntat guvernul de la Teheran de la protestele din 2009, declanşate de suspiciunile de fraudă electorală.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a afirmat marţi seară că va cere o sesiune de urgenţă a ONU pentru susţinerea protestelor ce au loc în Iran.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova a răspuns printr-un mesaj postat pe Facebook, unde afirmă că „fără îndoială delegaţia Statelor Unite are multe de zis lumii în această privinţă”.

„De exemplu, Nikki Haley ne poate povesti despre experienţa Americii în dispersarea protestelor, sau ne poate oferi detalii cu privire la arestările în masă şi la sugrumarea violentă a mişcării Occupy Wall Street, sau cum au fost suprimate protestele de la Ferguson”, a scris Zakharova.

Cu o zi înainte, Moscova a avertizat că orice imixtiune externă în problemele interne ale Iranului va fi „inadmisibilă”, după ce preşedintele Donald Trump a susţinut necesitatea unei schimbări de regim în republica islamică.

„Evenimentele din Iran reprezintă o problemă internă a Teheranului. Imixtiunile externe cu scopul de a destabiliza situaţia actuală sunt inadmisibile”, a fost mesajul ministerului de Externe rus.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite