Kremlinul refuză să comenteze asupra desfăşurărilor de trupe la graniţa cu Coreea de Nord

Kremlinul
refuză să comenteze asupra desfăşurărilor de trupe la graniţa cu Coreea de Nord

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov FOTO EPA

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat vineri să comenteze informaţiile apărute în presă conform cărora Rusia desfăşoară echipamente militare şi trupe spre graniţa cu Coreea de Nord.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peskov a spus că desfăşurările de trupe ruseşti în interiorul graniţelor Rusiei nu reprezintă o chestiune publică, transmite agenţia de presă RIA Novosti, citată de Reuters şi Agerpres.

Pe de altă parte, armata rusă a anunţat vineri, printr-un purtător de cuvânt, că nu comasează trupe în apropierea graniţei cu Coreea de Nord, transmite Interfax, potrivit Reuters.

„Este vorba despre exerciţii militare planificate din timp, care nu au absolut nicio legătură cu chestiuni politice“, a declarat Aleksandr Gordeiev, purtătorul de cuvânt al Districtului Militar Est. El a adăugat că echipamentele militare pe care le-au văzut oamenii erau transportate după încheierea exerciţiilor înapoi la bazele în care erau staţionate.

Locuitori din Orientul Îndepărtat al Rusiei au relatat, citaţi de presa locală, că au văzut echipamente militare desfăşurate spre graniţa cu Coreea de Nord.

Informaţiile au survenit în contextul escaladării tensiunilor dintre Coreea de Nord şi Statele Unite din cauza programului nuclear al regimului stalinist de la Phenian.

citeste totul despre: