Imagini spectaculoase cu un nou sistem antirachetă rusesc. Acesta protejează capitala Rusiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Racheta antibalistică  A-135
Racheta antibalistică  A-135

Forţele aeriene ruseşti au efectuat o serie de exerciţii care arată eficienţa unui nou tip de rachetă antibalistică de la un poligon de testare militară din Kazahstan.

Versiunea modernizată a sistemului rus de apărare antiaeriană a fost testată cu succes de militari, potrivit unei declaraţii a Ministerului rus al Apărării din 24 noiembrie. Testul a avut loc pe poligonul militar din Sary-Chagan, Kazahstan. Chiar dacă armata nu a dezvăluit ce tip de rachetă a fost testată, a lansat un videoclip spectaculos care arată transportul complexului şi modul său de acţiune.

"Racheta anti-balistică şi-a îndeplinit cu succes obiectivul şi a reuşit să-şi atingă ţinta la timp", a declarat comandantul adjunct al forţelor aeriene ruse, Andrei Prikhodko.

Armata rusă a explicat că noul complex a fost deja utilizat de forţele aeriene ruseşti şi a fost integrat în sistemul de apărare aeriană din Moscova. Rusia este una dintre puţinele puteri militare care a dezvoltat un sistem de apărare antirachetă complet operaţional şi autonom, cunoscut sub acronimul A-135 şi desfăşurat în jurul capitalei ruse.

Crearea acestui sistem a început în 1971 şi astăzi constă dintr-o staţie de radare Don-2N, un post de comandă de 5K80 şi mai multe posturi de tragere echipate cu rachete anti-balistice cu rază scurtă de acţiune 53T6. Sistemul de protecţie al Moscovei este capabil să monitorizeze continuu spaţiul aerian pe o rază largă în jurul oraşului, dar şi să detecteze proiectile din spaţiu.

În 2014, armata rusă a anunţat că a testat componentele unui nou sistem de apărare aeriană, A-235. În ianuarie 2017, forţele aeriene ruseşti au dezvăluit că în următorii doi ani ar putea fi testată o nouă rachetă anti-balistică cu rază scurtă de acţiune.

Te-ar putea interesa şi:

Cum trece soldatul rus printr-un câmp de mine, fără probleme, cu ajutorul unui echipament revoluţionar

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite