Directorul CIA John Brennan a efectuat o vizită secretă în Rusia, la începutul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul CIA John Brennan FOTO AP
Directorul CIA John Brennan FOTO AP

John Brennan, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA (CIA), a efectuat o vizită secretă la Moscova la începutul lunii martie, afirmă un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de agenţia Interfax.

„John Brennan s-a aflat la Moscova la începutul lunii martie“, a declarat Oleg Sâromolotov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de Interfax şi Mediafax.

„La Ministerul de Externe (al Federaţiei Ruse) el nu a fost. Ştiu sigur că a fost la Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi încă pe undeva“, a adăugat oficialul rus, potrivit Agerpres.

Şi agenţia de presă Reuters transmite că John Brennan a avut întrevederi cu membri ai conducerii FSB.

Potrivit lui Oleg Sâromolotov, vizita secretă a directorului CIA la Moscova nu are legătură cu decizia Rusiei de a retrage o parte a efectivelor care participă la operaţiunile din Siria.

„Evenimentele - vizita lui Brennan şi începerea retragerii celei mai mari părţi din forţele militare ruse - nu au nicio legătură între ele, sunt lucruri total diferite“, a subliniat el.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că directorul CIA nu a avut contacte în ultimul timp cu oficiali de la Kremlin.

„Nu am ce să comentez referitor la acest subiect. Nu a avut contacte cu Kremlinul“, a spus Peskov, citat de agenţia de stat Tass.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat pe 14 martie începerea retragerii celei mai mari părţi a trupelor ruse din Siria.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite