Amendament la Codul Rutier al Rusiei: judecătorii au voie să şofeze în stare de ebrietate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poliţiştii nu vor mai putea să ia permisul de conducere judecătorilor în caz îi găsesc în stare de ebrietate la volan, potrivit unui amendament la Codul Rutier al Rusiei intrat în vigoare vineri.

Ministerul rus de Interne le interzice poliţiştilor să-i supună pe judecători testului de alcoolemie, să le ia permisul şi chiar să întocmească un proces verbal în caz de observă o infracţiune rutieră.

Prin urmare, judecătorii ruşi nu vor mai avea nicio problemă dacă vor şofa în stare de ebrietate. Acest regim era rezervat până acum doar procurorilor, în scopul, potrivit autorităţilor, de a-i împiedica pe poliţişti să exercite presiuni asupra lor.

Poliţiştii care vor ţine cu tot dinadinsul să aplice legea vor putea doar să redacteze un raport cu privire la infracţiunea constatată. Raportul va trebui ulterior transferat Ministerului Justiţiei. În pofida acestei proceduri, judecătorii  vor putea şofa după bunul plac.

Aproximativ 20.000 de ruşi mor anual din cauza accidentelor rutiere, care sunt provocate în general de şoferi cu alcoolemia ridicată şi de starea proastă a drumurilor, transmite presa rusă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite