„Admiral Kuzneţov“, cunoscut ca „nava ruşinii“, ia o pauză lungă. Portavionul a intrat în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portavionul „Admiral Kuzneţov“, aflat în dotarea armatei ruse din ianuarie 1991, a intrat în reparaţii, transmite Interfax, care citează o sursă apropiată dosarului.

La un an şi jumătate după ce a fost luat în râs de britanici, portavionul „Admiral Kuzneţov“ a intrat în reparaţii.

Ministerul rus al Apărării a semnat un contract în acest sens cu o companie de stat din domeniul construcţiilor cu sediul în Sankt Petersburg, relatează Interfax, care citează o sursă apropiată dosarului.

Contractul prevede efectuarea unor lucrări de reparaţii şi modernizare, precizează sursa citată.

Aceste lucrări vor fi efectuate în centrul „Zvezdocika“ din Severodvinsk, regiunea Arhanghelsk, la Marea Albă, şi vor dura de la doi ani şi jumătate până la trei ani.

Portavionul va putea fi trimis într-o misiune începând din 2021, potrivit ministrului adjunct al Apărării Iurii Borisov.

Britanicii au glumit în octombrie 2016 pe seama acestui portavion, spunând că se află într-o stare de degradare atât de avansată, încât este mereu însoţit de un remorcher. Portavionul a trecut atunci prin Canalul Mânecii în drumul său Siria şi a lăsat în urmă un nor de fum. Potrivit unor experţi navali britanici, instalaţiile sanitare sunt atât de uzate, încât unele toalete nu pot fi folosite. De asemenea, nava avea probleme în alimentarea cu electricitate. Fostul ministru britanic al Apărării Michael Fallon l-a numit „nava ruşinii“. Portavionul s-a întors din Siria în ianuarie 2017.

Portavionul „Admiral Kuzneţov“, escortat de avioane britanice

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite