Faţa lui Stalin pe o cutie de suc, în ediţie limitată / Liderii Rusiei au opinii diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stalin
Stalin

O controversă a avut loc în Rusia privind societatea care pare să uite de brutalitatea fostului lider al Uniunii Sovietice, Josef Stalin. În plus, o companie de băuturi carbogazoase a decis să-i pună chipul lui Stalin pe o cutie de suc în ediţie limitată.

Referinţe pozitive, cu privire la timpul în care el a condus ţara, au venit din partea primului-ministru Vladimir Putin, care l-a numit un "lider eficient" şi a ajuns pe locul trei într-un top făcut de televiziune pentru cel mai mare rus care a existat vreodată, deşi Stalin provine din Georgia.

Pe lângă acestea, o companie de băuturi carbogazoase a luat decizia de a pune chipul dictatorului pe cutia unui suc de lămâie în ediţie limitată luna următoare pentru a marca cea de a 67-a aniversare a bătăliei de la Stalingrad.

Compania Pivovar a hotărât să onoreze trei lideri din cel de-al Doilea Război Mondial, incluzându-l pe Stalin pentru aniversarea unei lupte care a durat şapte luni şi care a luat viaţa a două milioane de oameni. Rusia a câştigat în cele din urmă şi Pivovar nu vede nicio problemă în a-i plăti tribut unui om acuzat că ar fi ucis milioane de cetăţeni ai propriei ţări.

"Nu cred că este ceva rău în asta. Toţi cei trei comandanţi militari au fost figuri istorice semnificative şi fiecare nume este în strânsă legătură cu oraşul Volgograd", a spus şeful Pivovar, Boris Izgarshev ziarului Komsomolskaya Pravda.

"Cred că vor exista multe cereri pentru această băutură", a adăugat el.

Succesorul lui Stalin, Nikita Khrushchev, a încercat să şteargă cultul personalităţii pe care Stalin l-a creat. Dar astăzi, există opinii împărţite cu privire la răutatea fostului lider. Nici măcar doi lideri ruşi nu împrătăşesc aceeaşi opinie despre Stalin.

"Sunt conştient cât de sensibil este subiectul", a spus Putin în timul unei emisiuni televizate când a fost întrebat de rolul lui Stalin. "Văd o ambuscadă aici. Dacă spun că a fost pozitiv, oamenii se vor enerva, şi dacă spun negativ, alţi oamenii se vor supăra".

"Am câştigat Marele Război Patriotic (Al Doilea Război Mondial). Chiar dacă ne întoarcem la problema victimelor, ştiţi, nimeni nu poate arunca astăzi cu pietre în cei care ne-au condus către victorie..", a completat el.

Totuşi, a adăugat el, "o astfel de metodă de a conduce statul, de a atinge obiectivele, nu este acceptabilă".

Poziţia preşedintelui Dimitri Medvedev asupra lui Stalin este clară şi nu la fel de iertătoare. "Este important să prevenim orice tentativă de răzbunare, sub pretextul de a reinstaura justiţia istorică, cei care şi-au distrus propriul popor.", a scis pe blogul său.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite