VIDEO Cum sunt „vindecaţi“ homosexualii în China şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Shen, un activist pentru drepturile homosexualilor, a dezvăluit imagini cutremurătoare cu practici de „tratare“ a homosexualităţii în China FOTO @SBS via Daily Mail
John Shen, un activist pentru drepturile homosexualilor, a dezvăluit imagini cutremurătoare cu practici de „tratare“ a homosexualităţii în China FOTO @SBS via Daily Mail

În spitalele chinezeşti, persoanele gay sunt supuse încă unor tratamente inumane, iar Ministerul rus al Sănătăţii vrea cabinete speciale pentru tratarea tulburărilor şi problemelor sexuale.

Homosexualii sunt practic electrocutaţi prin intermediul unei terapii ce presupune aplicarea unor electrozi în apropierea organelor genitale şi la nivelul capului. Imaginile au fost suprinse şi făcute publice de un activist chinez, pentru a arăta că terapiile barbare de „tratare“ a homosexualităţii persistă în China, relatează Daily Mail.

Autorităţile de la Beijing au legalizat relaţiile homosexuale în 1997 şi au scos homosexualitatea de pe lista afecţiunilor psihice în 2001. Cu toate acestea, homosexualitatea rămâne un subiect tabu în societatea chineză şi mulţi homosexuali se simt presaţi chiar de propriile familii să se căsătorească.

Astfel, medici de la numeroase spitale din China continuă practicile şocante de tratare a homosexualităţii, fiind convinşi că au de-a face cu o boală.

Electrozi în apropierea organelor genitale

O înregistrare video realizată cu camera ascunsă la Spitalul de Psihiatrie din Tianjin arată cum activistul John Shen este supus unor electroşocuri şi i se prescrie o reţetă pentru a se vindeca de homosexualitate. Homosexualitatea este tratată în secret şi la Spitalul Huashan.

Din teama de a nu fi respinşi de societate, mulţi dintre pacienţi vin din proprie iniţiativă pentru a se trata. În schimb, în cazul adolescenţilor, cel mai adesea părinţii sunt cei care decid să-şi supună copiii la aşa-numita terapie prin aversiune.

Pacienţilor li se aplică electrozi în apropierea organelor genitale şi în zona capului şi li se spune să se relaxeze, în timpul aplicării şocurilor electrice, pentru că electricitatea care le străbate corpul contribuie la „echilibrarea sistemului nervos“. Costul unei singure şedinţe cu electroşocuri ajunge la 800 de dolari.

Într-o altă înregistrare video efectuată în secret, un tânăr este sfătuit să-şi elibereze hormonii prin duşuri reci.

„Când simţi că te cuprinde dorinţa, fă duşuri reci sau aleargă ca să-ţi eliberezi hormonii în exces“, recomandă medicul.

Cred că terapia prin aversiune sporeşte sentimentul de respingere şi poate răni pe oricine, în special pe homosexuali

, afirmă psihoterapeutul Johnny Li, citat de Daily Mail.

Cabinete speciale în Rusia

În Rusia, Ministerul Sănătăţii vrea înfiinţarea unor cabinete speciale pentru tratarea tulburărilor şi problemelor sexuale. Un proiect de lege în acest sens a fost publicat pe site-ul instituţiei care veghează la sănătatea ruşilor pentru a fi consultat şi dezbătut public.

Conform proiectului de lege, în Rusia ar urma să fie deschise cabinete specializate în sexologie destinate persoanelor care se confruntă cu diverse tulburări şi probleme de  orientare şi identitate sexuală, disfuncţie erectilă, lipsa armoniei în cuplu etc.

Rolul acestor cabinete va fi de a diagnostica şi trata tulburările şi problemele manifestate de pacienţi. În acest sens, cabinetele vor fi dotate cu jucării sexuale şi cu televizoare pentru redarea unor imagini cu caracter pornografic.

Astfel de cabinete ar urma să funcţioneze ca centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pe lângă  unităţi medicale de stat, clinici de reproducere umană şi spitale private.

În Rusia, homosexualitatea era considerată până în 1993 infracţiune pasibilă cu opt ani de închisoare şi boală mentală până în 1999. Populaţia rusă rămâne în mare parte ostilă homosexualilor, potrivit sondajelor de opinie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite