VIDEO O nouă filmare a Statului Islamic arată ultimele mesaje ale atacatorilor de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clip publicat duminică de centrul media al reţelei teroriste Stat Islamic interpune imagini de la atacurile teroriste executate de jihadişti pe 13 noiembrie, la Paris, şi înregistrări cu mesaje ale atacatorilor, care decapitează prizonieri şi exprimă ameninţări statelor occidentale din coaliţia condusă de Statele Unite, relatează presa internaţională.

În cazul în care este veridic, filmul este făcut cu scopul clar de a glorifica atentatele din noiembrie, în care nouă atacatori au omorât 130 de persoane în mai multe atacuri simultane executate în capitala Franţei.

Primul dintre atacatorii de la Paris care apare în clip este Abdelhamid Abbaoud, jihadistul considerat a fi „creierul” atacurilor de pe 13 noiembrie 2015, care spune că „vom face să curgă râuri de sânge în această zi, în numele lui Allah”.

Alţi şase atacatori sunt arătaţi în film exprimând mesaje de ameninţare la adresa Occidentului, aparent filmate în Siria, iar printre ei se află şi Salah Abdeslam – singurul atacator care a reuşit să scape cu viaţă în urma atentatelor.

Filmul este destul de explicit: unii dintre atacatori sunt filmaţi executând prizonieri ai Statului Islamic. Un cadru destiul de deranjant îl arată pe militantul francez Samy Amimour zâmbind înspre cameră, în timp ce ţine capul unei victime recent decapitate.

Clipul nu a fost verificat încă pentru veridicitate, însă este similar cu producţiile recente ale centrului media al grupării teroriste. Ministerul de Externe al Franţei şi Consiliul pentru Securitate Naţională al Statelor Unite nu au oferit declaraţii, până la transmiterea acestei ştiri, referitoare la clip.

Grupul de monitorizare a site-urilor islamiste SITE a precizat că imaginile au fost filmate la Rakka, capitala de facto a Statului Islamic, înaintea atentatelor de la Paris, informează Reuters, potrivit MEDIAFAX..

Atacatorii sunt identificaţi în înregistrarea video cu numele de combatanţi care fac referire la naţionalităţile lor - trei francezi, patru belgieni şi doi irakieni, prezentaţi drept Ali al-Iraqi şi Ukashah al-Iraqi.

Cei doi irakieni ar putea fi atacatorii sinucigaşi care au încercat să atace Stade de France. Ei aveau paşapoarte siriene considerate false şi nu au putut fi identificaţi oficial. Ceilalţi şapte atacatori morţi au fost identificaţi deja.

În imagini poate fi văzut şi premierul britanic, David Cameron, în timp ce îşi exprimă solidaritatea cu poporul francez în urma atentatelor. Înregistrarea se încheie cu un slogan pe ecran: „Cine stă alături de kafir (necredincioşi) va fi ţinta săbiilor noastre“.

*Varianta aceasta a clipului nu conţine imagini explicite. Sursă video: Daily Mail

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite