Un luptător din cadrul grupării Stat Islamic şi-a executat în public mama, acuzată de „apostazie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un luptător din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi-a executat mama în public, potrivit unui grup de expatriaţi sirieni, relatează CNN.

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, şi-a ucis mama în oraşul sirian Rakka, „capitala“ de facto a organizaţiei teroriste, iar sute de persoane au privit scena, în apropierea unui oficiu poştal la care femeia lucra, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Statul Islamic a acuzat-o de „apostazie“ după ce fiul ei a „turnat-o“, potrivit Observatorului. Femeia şi-ar fi „incitat fiul să părăsească Statul Islamic“ şi voia să fugă împreună cu el. “Coaliţia va ucide toţi membrii organizaţiei“, i-ar fi spus ea, potrivit ONG-ului.

Potrivit Observatorului, femeia avea peste 40 de ani, iar grupul de activişti „Rakka este măcelărită în tăcere“ afirmă aceasta era în vârstă de 35 de ani.

CNN precizează că nu a putut să verifice din surse independente informaţiile făcute publice aceste organizaţii cu activitate în domeniul drepturilor omului.

Statul Islamic şi-a construit o reputaţie de organizaţie extremistă prin decapitări, execuţii prin împuşcare în masă şi incendierea victimelor de vii, în faţa camerelor de luat vederi, înregistrări video pe care le-a postat ulterior pe reţele de socializare.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite