Un diplomat american de rang înalt a efectuat o vizită în zone kurde din Siria - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
statul islamic kurzi

Brett McGurk, emisarul SUA în coaliţia care atacă poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, a efectuat o vizită în zone din nordul Siriei aflate sub controlul miliţiilor kurde, prima deplasare de acest fel a unui oficial american în Siria în ultimii ani, informează site-ul Ynetnews.com.

"Putem confirma că emisarul prezidenţial special Brett McGurk a efectuat o vizită de două zile în nordul Siriei, sâmbătă şi duminică, pentru evaluarea progreselor în campania militară de distrugere a reţelei teroriste Stat Islamic", a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat american.

Vizita, efectuată în zone din nordul Siriei aflate sub controlul insurgenţilor kurzi, riscă să atragă critici dure din partea Turciei, care luptă împotriva mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite