Topul mondial al fericirii: Norvegienii sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Pe ce loc se află românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegia este „cea mai fericită ţară a lumii“, detronând Danemarca în Raportul Mondial al Fericirii 2017 al Reţelei de Soluţii pentru Dezvoltare Durabilă (SDSN), un program mondial lansat de ONU în 2012, transmite Reuters.

Norvegia este urmată în ordine de Danemarca, Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia.

Statele Unite se clasează pe 14, Germania pe 16, Marea Britanie pe 19 şi Franţa pe 31.

România se află pe locul 57 din 155, în creştere cu 14 locuri faţă de anul trecut.

Cele mai nefericite ţări provin din Africa, şi anume Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi şi Republica Centrafricană, care încheie lista. Acestor ţări li se adaugă Siria şi Yemen, două ţări din Orientul Mijlociu devastate de război.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include şase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranţa pentru o viaţă sănătoasă, Libertatea de a face schimbări în viaţă, Generozitate şi Încredere.

Obiectivul acestui clasament anual este acela de a furniza un nou instrument folositor guvernelor, companiilor şi societăţii civile, pentru a ajuta ţările din lumea întreagă să găsească metode mai bune pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor lor, a explicat pentru Reuters Jeffrey Sachs, directorul SDSN şi consilier special al secretarului general al ONU.

Autorii raportului au îndemnat guvernele lumii să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite şi al altor ţări care au înfiinţat ministere ale Fericirii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite