Rusia a început să-şi extindă bazele din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazele militare Tartus şi Hmeimim din Siria, cedate de regimul de la Damasc pentru o perioadă de 49 ani Rusiei, vor putea în curând să găzduiască nave cu propulsie nucleară. Ruşii au început deja lucrările de extindere a celor două baze.

Ministerul rus al Apărării a început lucrările de extindere şi modernizare a bazelor Tartus şi Hmeimim, situate la Marea Mediterană, conform unui anunţ făcut de ministrul Serghei Şoigu.

Cele două baze vor putea găzdui 11 nave de război, inclusiv nave cu propulsie nucleară, transmite postul RT.

Anunţul vine după ce Vladimir Putin a ordonat retragerea parţială a trupelor ruse din Siria.

Pe de altă parte, şeful Statului Major al armatei ruse a acuzat miercuri Statele Unite că antrenează foşti combatanţi ai Statului Islamic (SI) în Siria cu scopul de a destabiliza această ţara, relatează agenţia de presă Reuters, citată de news.ro.

Generalul Valeri Gherasimov susţine, într-un interviu acordat Komsomolskaia Pravda, că armata americană antrenează foşti combatanţi ai SI în baza militară Tanf, care ar fi, în opinia sa, „o gaură neagră“ la graniţa cu Irakul. Potrivit lui, aceşti foşti jihadişti sunt numiţi „Noua armată siriană“. „Odată ce sunt formaţi, îşi schimbă locul şi iau alt nume. Misiunea lor este să destabilizeze situaţia”, afirmă generalul rus.

Armata americană a dezminţit în mai multe rânduri, în trecut, astfel de acuzaţii, precizând că baza Tanf este folosită temporar în vederea formării unor forţe aliate cu scopul de a lupta împotriva Statului Islamic.

Statul Islamic a pierdut anul acesta aproape toate teritoriile ocupate acum trei ani în Siria şi Irak.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite