Proteste şi confruntări cu soldaţii israelieni în mai multe oraşe din Cisiordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proteste şi confruntări cu soldaţii israelieni au loc marţi în mai multe oraşe din Cisiordania, între care Betleem, Hebron şi Nablus, relatează CNN.

Câteva sute de palestinieni s-au confruntat cu soldaţii israelieni şi poliţia în Ramallah, marţi după-amiază. Palestinienii au aruncat cu pietre, în timp ce forţele militare israeliene au răspuns prin folosirea gazelor lacrimogene şi gloanţelor de cauciuc.

Conform Ministerului Sănătăţii, patru persoane au fost rănite de gloanţele de cauciuc.

Între timp, în jur de 250 de persoane agită steagurile Palestinei în Betleem, în timp ce mărşăluiesc spre o bază militară israeliană. La 200 de metri de bază, armata israeliană a folosit gazele lacrimogene şi gloanţele de cauciuc pentru a dispersa protestatarii.

În Hebron, au fost rănite două persoane, conform Ministerului Sănătăţii. Au existat, de asemenea, confruntări în oraşul Nablus.

Violenţele de ieri de la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au soldat cu 60 de morţi în rândul manifestanţilor palestinieni, care protestează faţă de mutarea sediului ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite