Primarul unui oraş din Mexic, asasinat la o zi de la preluarea funcţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Temixco din centrul Mexicului a rămas fără primar la doar o zi după învestirea în funcţie a Giselei Mota, după ce patru atacatori au pătruns în reşedinţa acesteia şi au ucis-o sâmbătă dimineaţa, relatează „New York Daily News”.

În jurul orei locale 7.30 (ora României 15.30), patru atacatori au intrat în reşedinţa lui Mota din Temixco, au bătut-o şi au împuşcat-o în cap. Atacatorii au încercat să fugă într-o dubă, însă au fost urmăriţi de autorităţi, iar doi dintre aceştia au fost omorâţi într-un schimb de focuri; ceilalţi doi suspecţi au fost reţinuţi. 

Mota, care a câştigat alegerile locale de anul trecut candidând din partea Partidului Revoluţiei Democrate, avea 33 de ani şi a fost învestită în funcţie pe 1 ianuarie. 

Nu există informaţii oficiale despre motivul crimei, însă partidul Giselei Mota a dat vina pe crima organizată din oraş, într-un comunicat citat de AFP. Temixco este a parte a statului Morelos, care se confruntă de mulţi ani cu problema crimei organizate, în special în forma cartelurilor de droguri – care au făcut o tradiţie din eliminarea politicienilor locali consideraţi a reprezenta un pericol asupra lor. 

Guvernatorul statului Morelos, Graco Ramirez, a fost cel care a anunţat uciderea Giselei Mota pe contul său de Twitter, elogiind drept „un companion tânăr şi iubit”, însă reafirmând intenţia oficialilor statului de a nu ceda în faţa ameninţării cartelurilor. 

Asasinarea Giselei Mota ar putea fi legată de desfăşurarea unei operaţiuni federale de amploare împotriva crimei organizate în mai multe zone din centrul ţării, inclusiv în Morelos, în care trupe federale şi locale încearcă să combată influenţa cartelelor de droguri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite