Premierul israelian lansează un atac dur la adresa şefului poliţiei, pe fondul unor investigaţii legate de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu Foto: EPA
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu Foto: EPA

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a criticat aspru pe şeful poliţiei din Israel, după ce acesta a afirmat că „elemente puternice“ au trimis anchetatori privaţi într-o aparentă tentativă de a-i discredita pe ofiţerii care îl investighează pe şeful executivului, relatează dpa international.

„Este şocant să descoperi că un comisar de poliţie repetă insinuarea falsă şi ridicolă că premierul Netanyahu a trimis anchetatori privaţi împotriva ofiţerilor de poliţie care îl investighează“, se arată într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a premierului, notează agenţia citată.

Într-un interviu acordat miercuri televiziunii israeliene, comisarul de poliţie Roni Alshiekh a afirmat că mai mulţi detectivi „adulmecă“, încercând să găsească lucruri compromiţătoare despre ofiţerii de poliţie în cauză.

Totuşi, Alsheikh nu a oferit detalii cu privire la această situaţie şi nici dovezi care să vină în sprijinul spuselor sale.

Declaraţiile celor doi au venit în contextul în care în presa israeliană au apărut informaţii potrivit cărora poliţia ar intenţiona să recomande, săptămâna viitoare, punerea sub acuzare a premierului Benjamin Netanyahu.

Acesta este vizat de două anchete penale, prezentate pe larg de mass-media din Israel. Una se referă la cadouri primite din partea unor oameni de afaceri bogaţi în schimbul unor presupuse avantaje, iar cealaltă este legată de presupuse negocieri între Netanyahu şi proprietarul unui ziar pentru a influenţa piaţa media. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite