Papa Francisc face un apel la ospitalitate faţă de imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a lansat duminică un nou apel la ospitalitate faţă de imigranţi, precizând că „păcatul este să renunţi la a te întâlni cu celălalt“, afirmaţie făcută cu ocazia celei de-a 104-a Zi Mondială a Imigranţilor şi Refugiaţilor, scrie AFP.

„Orice imigrant care bate la uşă este o ocazie de a te reîntâlni cu Isus, care se identifică în străinul primit sau respins din oricare epocă“, a declarat suveranul pontif la slujba solemnă celebrată în Basilica Sfântul Petru de la Roma. 

„Nu este uşor să intri în cultura altora, de a te pune în locul altei persoane diferite de noi, de a înţelege gândurile şi experienţele lor“, a mai spus Papa. 

Pentru Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, „acesta nu este un păcat să ai îndoieli şi temeri. Păcatul este să renunţi la temerile care ne influenţează răspunsurile, care condiţionează alegerile noastre, care compromit respectul şi generozitatea, care alimentează ura şi refuzul. Păcatul este să renunţi la a te întâlni cu celălalt“. 

De la începutul pontificatului său, în martie 2013, Papa a luat de mai multe ori poziţie în favoarea primirii refugiaţilor şi imigranţilor. 

El a făcut o vizită la câteva luni după alegerea sa în insula italiană Lampedusa, principala poartă de intrare a imigranţilor. 

În aprilie 2016, el s-a întors dintr-o vizită în insula grecească Lesbos cu trei familii de refugiaţi sirieni musulmani la bordul avionului. 

Papa va începe luni o vizită de opt zile pe continentul natal, ajungând prima dată în Peru, apoi în Chile. Va fi a 22-a vizită a sa în străinătate ca suveran pontif. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite