Noile paradisuri

Noile paradisuri

Insula Tenerife şi pădurile Carpaţilor au intrat în patrimoniul protejat al Terrei Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii a anunţat ieri încă cinci regiuni care vor primi

Compromis pe Constituţie

Compromis pe Constituţie

Miniştrii de externe ai UE au convenit asupra unui tratat simplificat, din care vor dispărea simbolurile UE: steagul şi imnul Miniştrii de externe din ţările Uniunii Europene, reuniţi la

În ciuda presiunilor internaţionale, ignorând cererile venite de la americani, de la ţări mebre ale UE, din Turcia, din Iran, nesocotind decizia Curţii Constituţionale din Irak care a declarat referendumul ilegal, kurzii sunt decişi să iasă la vot pentru ceea ce ar putea fi decizia de a susţine apariţia unui stat kurd, independent şi suveran care să cuprindă teritoriul actual al Kurdistanului irakian, dar şi toate zonele populate de kurzi în Irak

acum 2 zile · comentarii (38)

Mark Zuckerberg, patronul-fondator al companiei, a făcut un anunţ care poate schimba, dacă nu fundamental, cel puţin în foarte mare parte, regulile după care se joacă acum campaniile electorale. A enumerat nouă măsuri pe care compania doreşte să le implementeze pentru a împiedica statele de a folosi Facebook pentru a interveni în procesele electorale ale altor ţări.

acum 3 zile · comentarii (30)

După ce asculţi discursurile şefilor de state în cadrul Adunării General a ONU (ceea ce am făcut cu multă atenţie de foarte mult timp), inevitabil, ajungi la concluzia că, după asta, nu poate să urmeze decât o nouă epocă de aur în existenţa umanităţii.

acum 5 zile · comentarii (10)

Crizele suprapuse, interdependente şi care se potenţează reciproc se acumulează la nivel global. Iar acum Regiunea Extinsă a Mării Negre este în vârtejul acestei suprapuneri între crizele globale, cele europene şi regionale care bagă în şoc leadershipul deciziei statelor din regiune.

acum 7 zile · comentarii (39)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 8 zile · comentarii (93)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 15 zile · comentarii (0)

Oamenii de ştiinţă sunt foarte reţinuţi să facă o asemenea legătură definitivă de cauzalitate, dar avertizează că există multe argumente în acest sens, concluzia definitivă fiind posibilă, spun unii dintre ei, doar după observaţia timp de decenii a evoluţiei fenomenelor care stau la baza uraganelor gigantice.

acum 17 zile · comentarii (16)

Cum se realizează, profesionist, profilurile de securitate ale marilor personalităţi? Procedeul, aşa cum veţi vedea, are ca scop determinarea cât mai precisă şi amănunţită a comportamentului persoanei-ţintă, listarea vulnerabilităţilor personale şi ale persoanelor cu care interacţionează direct.

acum 24 zile · comentarii (6)

Una din marile probleme actuale ale mass-mediei este reprezentată, din perspectiva războiului informaţional, de instrumentarul şi actorii responsabili de dirijarea percepţiilor şi construcţiei naraţiunilor, de cine este cel care produce ştirile, cine creează naraţiunea şi spune povestea. De aceea, devine extrem de important orice studiu care acoperă un fragment al răspunsului la întrebarea cine face agenda publică?

acum 28 zile · comentarii (6)

Discursul războinic între liderii Coreei de Nord şi Statele Unite, ambii cu prerogative absolute în declanşarea unui atac sau unei riposte cu arme nucleare, escaladeză pe zi ce trece, amintind de „criza rachetelor cubaneze“, singurul moment în istorie în care lumea a fost ameninţată de iminenţa izbucnirii unui conflict nuclear.

acum 2 luni · comentarii (39)
Postari Recente