OWS: Militanţii care au plecat din New York au ajuns la Washington

Câteva zeci de militanţi din cadrul mişcării Occupy Wall Street, care au plecat în urmă cu 13 zile din New York, au ajuns marţi la Washington, punctul terminus al unui marş al cărui obiectiv a fost să atragă atenţia asupra mişcării, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Mediafax, purtând un drapel american şi un afiş portocaliu "Poporul înaintea profitului", participanţii la marş au ajuns în tabăra Occupy DC, situată în apropiere de Casa Albă, după care s-au îndreptat spre Capitoliu pentru o "super adunare generală".

"Aceasta arată că suntem o mişcare puternică şi complet dedicată cauzei noastre", a declarat pentru AFP unul dintre participanţi, Cologin Rivera, în vârstă de 21 de ani.

Manifestanţii erau în număr de aproximativ 20 în momentul plecării din New York, unde a fost lansată mişcarea OWS, şi 50 după două săptămâni, în momentul intrării în capitală.

De-a lungul marşului lor care s-a întins pe 370 de kilometri şi care i-a purtat în Philadelphia şi Baltimore, manifestanţii au primit spijinul a altor 30 de persoane.

Redenumind-o "Occupy the Highway", participanţii au vrut să atragă atenţia asupra mişcării anticapitaliste.


citeste totul despre: