Număr-record de mexicani prinşi de autorităţile canadiene la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele de ordine canadiene au prins la graniţă în primele 67 de zile ale lui 2017 mai mulţi mexicani decât în toate cele 12 luni ale ultimilor trei ani, potrivit Reuters.

Creşterea a venit imediat ce guvernul federal din Canada a ridicat necesitatea unei vize pentru cetăţenii mexicani în decembrie anul trecut. Astfel, în urma promisiunilor preşedintelui american Donald Trump de a pune capăt imigraţiei, tot mai mulţi mexicani s-au îndreptat către nord.

Agenţia Vamală Canadiană (CBSA) a declarat că între 1 ianuarie şi 8 martie au reţinut 444 persoane mexicane, faţă de 410 cât au prins în tot anul trecut, 351 în 2015 şi 399 în 2014. Agenţia poate reţine orice străin despre care se crede că poate reprezenta un pericol pentru cetăţeni, ori dacă identitatea acestuia este incertă.

Fără să mai aibă nevoie de vize, singurul document de care mexicanii au nevoie pentru a se deplasa în Canada este o Autorizaţie Electronică de Călătorie (eTA), ce poate fi obţinută online în doar câteva minute. Totuşi, aceştia din urmă nu pot munci în Canada fără să aibă un permis de muncă, ceea ce înseamnă că autorizaţia nu le garantează accesul liber în ţară. De aceea, numărul de mexicani întorşi de la aeroport a crescut şi el, în ianuarie cumulând cât tot anul 2012, 2013 şi 2014 la un loc.

Ministrul pentru Imigranţi şi Refugiaţi, Ahmed Hussen a declarat că departamentul său este cu ochii pe situaţie şi că „ar fi prematur să tragem concluzii ori să speculăm alte politici odată ce am ajuns în acest punct” citat de Reuters.

Între 1 decembrie 2016 şi 10 martie 2017, Canada a eliberat 72.450 de autorizaţii de călătorie pentru cetăţenii mexicani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite