Noi informaţii din „bucătăria internă” a ISIS. Cine şi în ce condiţii are voie să facă sex cu femeile sclave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teologii Statului Islamic au conceput un set extrem de detaliat de reguli privind dreptul „proprietarilor” de femei sclave de a face sex cu ele, într-o încercare de a tempera violenţa la care acestea sunt supuse.

Aceste reguli religioase, numite fatwa, au putere de lege, şi au ieşit la lumină după ce Statele Unite au obţinut o cantitate mare de documente în urma unui raid din luna mai, relatează Reuters, care a analizat o parte din documente.

Regulile interzic ca un tată şi un fiu să facă sex cu aceeaşi femeie sclavă, iar „proprietarul” unei femei şi a fiicei sale nu are voie să facă sex cu amândouă. Dacă doi bărbaţi deţin „în comun” o femeie captivă, atunci niciunul dintre ei nu are voie să facă sex cu ea.

Naţiunile Unite şi organizaţiile pentru protecţia drepturilor omului au acuzat Statul Islamic de abuzuri sistematice şi violuarea a mii de femei şi fete, chiar şi de 12 ani, în special membre ale minorităţii yazidi din nordul Irakului. Multe dintre ele sunt „dăruite” luptătorilor drept recompensă sau sunt vândute ca sclave sexuale.

Statul Islamic nu încearcă să ascundă această practică, şi a instituit chiar şi un departament al „prăzii de război” pentru a gestiona sclavia. 

Fatwa 64, datată 29 ianuarie 2015, este prima încercare a Statului Islamic de a reglementa relaţiile sexuale dintre războinici şi sclave.

Documentul listează 15 reguli, şi în unele situaţii intră în detalii explicite.

Spre exemplu, dacă proprietarul unei femei captive face sex cu fiica acesteia, nu mai are voie să facă niciodată sex cu mama ei şi vice-versa.

Fatwa cere jihadiştilor să „arate compasiune” pentru sclave, să fie buni cu ele, să nu le umilească şi să nu le pună la munci pe care nu le pot face. Totodată, un proprietar nu are voie să vândă o sclavă unei persoane despre care ştie că o va trata rău.

Profesorul Abdel Fattah Alawari, decanul departamentului de teologie islamică de la Universitatea Al-Azhar, din Egipt, spune că Statul Islamic „nu are nicio legătură cu islamul” şi interpretează greşit în mod intenţionat versete din Coran vechi de secole care au fost, iniţial, scrise pentru a opri sclavia.

„Islamul predică libertatea sclavilor, nu sclavia. Sclavia era status-quo-ul atunci când islamul a fost creat. Iudaismul, creştinismul, grecii, romanii şi perşii au practicat sclavia şi au luat femeile adversarilor ca sclave sexuale. Islamul a găsit această practică oribilă şi s-a străduit să o elimine gradual”, spune expertul.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite