Merkel: Iordania, o alternativă la baza turcă Incirlik

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baza aeriană FOTO worldbulletin.net
Baza aeriană FOTO worldbulletin.net

Angela Merkel a declarat luni că Germania ar trebui să „ia în considerare alternative“ la baza aeriană turcă Incirlik, oferind Iordania ca exemplu. Cancelarul german a făcut această declaraţie după ce membri ai Bundestagului nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul turc.

Anterior, un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat că este „complet inacceptabil“ ca Turcia să împiedice parlamentarii germani să îşi viziteze soldaţii, relatează Hurriyet.

Şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel, va discuta această problemă marţi, la Washington, cu colegii săi din celelalte state membre NATO, a precizat oficialul sus-menţionat.

Autorităţile turce au interzis din nou astăzi mai multor membri ai Bundestagului să-i viziteze pe militarii germani staţionaţi la baza aeriană Incirlik.

Anul trecut, o delegaţie parlamentară germană nu a primit acces timp de mai multe luni la baza aeriană Incirlik, după ce Bundestagul a votat pentru recunoaşterea genocidului armean.

Aproximativ 250 de soldaţi germani erau staţionaţi la finele anului trecut la baza Incirlik, care este utilizată de coaliţia internaţională pentru raidurile sale împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite