Kurzii din Afrin fac apel la ajutor, temându-se de un masacru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari turci şi aliaţii lor din Siria pregătind un atac în Afrin FOTO EPA-EFE
Militari turci şi aliaţii lor din Siria pregătind un atac în Afrin FOTO EPA-EFE

Kurzii din Afrin avertizează asupra riscului unui masacru, în contextul în care sunt încercuiţi de mii de militari turci.

„Ne apropiem puţin câte puţin de Afrin. Sper, cu voia Allah, că Afrin va cădea definitiv până diseară“, a declarat miercuri dimineaţa preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Ulterior, preşedinţia turcă a precizat într-un comunicat că Erdogan s-a referit la încercuirea completă a Afrinului, nu la căderea oraşului.

În acest context, kurzii din Afrin trag un semnal de alarmă, atenţionând că riscă să devină victimele unui masacru.

„Situaţia umanitară se agravează de la o zi la alta. Copiii şi femeile trăiesc într-o teamă continuă“, spune pentru Le Point Hevi Mustafa, copreşedinta districtului Afrin.

În opinia ei, „Turcia este fondul problemei în războiul din Siria“.

„Are ambiţia de a restaura Imperiul Otoman. Atacă Afrinul pentru a aduce  aici o parte din cei 3,5 milioane de sirieni care s-au refugiat în Turcia“, adaugă ea.

„Scopul Turciei este de a ne alunga din ţara noastră“, insistă Hevi Mustafa, denunţând tăcerea comunităţii internaţionale şi cerând intervenţia ei în cazul acestei operaţiuni militare a Turciei.

Anterior, ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu anunţase că operaţiunea militară împotriva kurzilor din Afrin se va încheia în mai şi va fi urmată de alta împotriva kurzilor din nordul Irakului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite