King Jong-Un spune despre ultimele teste cu noile motoare de la Phenian că reprezintă o „renaştere” a industriei rachetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Coreea de Nord a testat un motor nou dezvoltat la staţia de rachete din Tongchang-ri, Kim Jong-Un spunând despre acestea că reprezintă o „renaştere” a industriei rachetelor, potrivit Reuters.

Potrivit canalelor mediatice de la Phenian, motorul îi va permite Coreei de Nord să lanseze rachete cu capabilităţile unui satelit, sporindu-le astfel raza de acţiune a proiectilelor.

Statele Unite şi China şi-au luat o obligaţie de a lucra împreună pentru a convinge Phenianul să adopte „o altă rută” şi să lase deoparte programele de înarmare, după ce sâmbătă, Secretarul de Stat american Rex Tillerson s-a întâlnit cu omologul său chinez.

Decizia vine în contextul în care Coreea de Nord a dus la capăt cinci teste nucleare, împreună cu o serie de lansări de rachete. Experţi şi oficiali guvernamentali sunt de părere că aceştia lucrează pentru a dezvolta rachete cu focoase nucleare îndeajuns de avansate încât să poată lovi Statele Unite. De asemenea, Kim Jong-Un a declarat acum câteva zile că ţara sa este aproape de a testa lansarea unei rachete balistice intercontinentale.

„Kim a precizat că succesul ultimului test a marcat un eveniment istoric important” relatează KCNA, un agregator al ştirilor de la Phenian. „El a subliniat faptul că întreaga lume va realiza importanţa şi concluzia uriaşei victorii de astăzi” a completat KCNA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite