James Mattis, convins că Siria deţine arme chimice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria deţine arme chimice şi încalcă astfel acordul prin care s-a obligat să le elimine, a declarat secertarul american al Apărări, James Mattis, în cursul unei vizite în Israel, transmite Reuters.

„Nu există nicio îndoială la nivelul comunităţii internaţionale că Siria deţine arme chimice şi încalcă astfel acordul şi declaraţia sa privind eliminarea acestora. Nu mai există nicio îndoială“, a spus şeful Pentagonului în cursul unei vizite la Tel Aviv.

Întrebat dacă armata loială preşedintelui sirian Bashar al-Assad a plasat avioane de luptă la baza din portul Latakia administrată de ruşi, Mattis a declarat: „Şi-au răspândit avioanele, nicio îndoială. Şi-au răspândit avioanele în ultimele zile“.

Adresându-se presei, în prezenţa ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, oficialul american a avertizat regimul de la Damasc în privinţa oricărei noi tentative de recurgere la arme chimice. Administraţia Trump acuză regimul de la Damasc de comiterea atacului chimic de la Khan Sheikhoun, soldat cu 87 de morţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite