INFOGRAFIE INTERACTIVĂ Cele mai puternice armate din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conflictul din Ucraina arată cât de importante sunt trupele de elită în orice armată. FOTO Reuters
Conflictul din Ucraina arată cât de importante sunt trupele de elită în orice armată. FOTO Reuters

Dincolo de numărul de trupe şi de echipamentul militar, puterea unei armate depinde în mare măsură de potenţialul economic al şi de infrastructura ţării care o controlează, dar şi de resursele naturale pe care se poate baza în eventualitatea izbucnirii unui conflict.

Click pe imagine pentru a accesa infografia interactivă 

top armate

Conflictul din Ucraina, cu tensiunile separatiste din estul ţării şi anexarea Peninsulei Crimeea, reprezintă una dintre cele mai grave crize de securitate pentru Uniunea Europeană de la înfiinţare încoace. În timp ce NATO dă asigurări şi promite consolidarea structurilor pe flancul de est, la nivelul Uniunii Europene răspunsul în faţa crizei a stat sub semnul lipsei de coordonare: atât între statele comunitare, cât şi între UE şi cel mai puternic aliat al ei, Statele Unite ale Americii. 

Tensiunile au readus în atenţie, după cum au subliniat pe rând şi oficialii americani şi cei ai NATO prezenţi în ultima perioadă la Bucureşti, nevoia investiţiilor în apărare. Însă dincolo de bugetele armatelor, puterea militară depinde şi de alţi factori precum resurse naturale, rezerve valutare şi resursă umană disponibilă.

Grupul de cercetări Global Firepower a analizat resursele de care dispun marile puteri militare. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite