Forţele irakiene au descoperit o groapă comună cu sute de cadavre în apropiere de Mosul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele paramilitare irakiene au anunţat sâmbătă că au descoperit o groapă comună la închisoarea Badush, din apropiere de Mosul, cu sute de cadavre ale unor civili executaţi de jihadiştii din gruparea Statul Islamic, relatează AFP.

Potrivit armatei irakiene, membri ai Hashd al-Shaabi, o grupare paramilitară proguvernamentală dominată de miliţii şiite susţinute de Iran se află printre unităţile care au cucerit închisoarea de la islamiştii sunniţi.

Membrii Hashd au descoperit “în închisoare o groapă comună mare, în care se află cadavre ale 500 de civili prizonieri care au fost executaţi”, se arată într-un comunicat al grupării paramilitare.

Hashd nu a precizat cum a obţinut estimarea numărului, care nu a putut fi confirmat dintr-o sursă independentă

ONU a evocat într-un raport din 2015 moartea a circa 600 de persoane executate de ISIS când organizaţia a preluat controlul asupra închisorii, în iunie 2014. Supravieţuitorii au povestit că au fost salvaţi de cadavrele altor oameni care au căzut peste ei.

În plus, jihadiştii au ţinut în penitenciar cel puţin 500 de femei din minoritatea yazidi, potrivit deputatei irakiene Vian Dakhil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite