Explozie la Istanbul. Poliţia turcă a reţinut trei cetăţeni ruşi suspectaţi de legături cu Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia turcă a arestat, după explozia de marţi de la Istanbul, trei cetăţeni ruşi suspectaţi de legături cu reţeaua extremistă Statul Islamic, relatează agenţia de ştiri de Dogan.

Poliţia din Antalya, un oraş din sud-vestul Turciei, a confiscat acte şi CD-uri din locul în care se aflau cei trei suspecţi reţinuţi. Motivul reţinerii cetăţenilor ruşi încă nu este clar, precizează Dogan, potrivit agenţiei Reuters

Potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de Mediafax, forţele antiteroriste au efectuat raidurile miercuri.

Anadolu a precizat că suspecţii ar fi avut contacte cu luptători ai grupării Statul Islamic din zone de conflict şi au oferit sprijin logistic organizaţiei.

Potrivit autorităţilor ruse, mii de cetăţeni ruşi sunt suspectaţi că au plecat în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic.

O explozie puternică a zguduit marţi dimineaţă, la ora 10.18, cartierul Sultanahmet, unde se află Muzeul Sfânta Sofia şi Moscheea Albastră, ambele atracţii turistice majore din Istanbul. Cel puţin zece persoane au murit - majoritatea turişti germani - şi alte 15 au fost rănite în urma exploziei.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că explozia a fost produsă de un atacator sinucigaş sirian, iar printre victime se află atât cetăţeni turci, cât şi străini.

Ulterior, premierul turc, Ahmet Davutoglu, a afirmat că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul.

Autorităţile spuneau că iau în calcul această ipoteză întrucât un atentat comis într-o zonă turistică, în care se află mulţi civili, se încadrează în modul de operare caracteristic acestei reţele teroriste.

Consulatul general al Rusiei din oraşul turc Antalya (sud) a confirmat că trei cetăţeni ruşi au fost arestaţi în Turcia, notează RIA Novosti.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite