Erdogan nu iartă uşor. Preşedintele turc respinge scuzele NATO după incidentul din Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele secretarului general NATO Jens Stoltenberg după ce a fost prezentat drept „inamic“ în cadrul unui exerciţiu al Alianţei Nord-Atlantice desfăşurat în Norvegia.

Liderul de la Ankara a declarat că incidentul din Norvegia nu poate fi iertat cu o simplă scuză.

„Aţi văzut comportamentul lipsit de respect din cadrul exerciţiului NATO. Există unele greşeli care nu sunt făcute de nebuni, ci de oameni josnici“, a spus Erdogan, potrivit Reuters.

„Acest incident nu poate fi justificat cu o simplă scuză“, a adăugat el.

Preşedintele turc a anunţat vineri retragerea militarilor săi de la exerciţiul NATO de la Stavanger, în sud-vestul Norvegiei, din cauza unui tablou în care apare prezentat drept „inamic“.

Jens Stoltenberg a reacţionat imediat şi a prezentat scuze Turciei, precizând că a fost „un incident“ cauzat de un individ.

„Turcia este un aliat apreciat al NATO, care are contribuţii importante la securitatea Alianţei“, a subliniat Stoltenberg.

Acest incident survine pe fondul unor tensiuni puternice între Ankara şi anumiţi parteneri-cheie ai ei în cadrul NATO, precum SUA şi Germania.

În paralel, Turcia s-a apropiat de Rusia. Guvernul de la Ankara a anunţat în septembrie că a semnat un important contract de înarmare cu Moscova, sporind şi mai mult îngrijorările aliaţilor ei occidentali.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite