VIDEO Cu ce arme au intervenit cei trei aliaţi occidentali în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de rachete au fost lansate de cei trei mari aliaţi occidentali în Siria, potrivit Ministerului rus al Apărării. Este vorba de un atac coordonat împotriva regimului Bashar al-Assad.

Armata americană a atacat cu „diverse tipuri de muniţii“, inclusiv rachete de croazieră Tomahawk.

A fost o operaţiune de două ori mai puternică decât cea desfăşurată acum un an împotriva bazei militare Shayrat, din apropiere de Homs.

Operaţiunea din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a implicat şi bombardiere cu rază lungă de acţiune B-1, conform Fox News.

Armata franceză a acţionat cu fregate şi avioane de tip Rafale. Mai exact: cinci fregate, o navă de susţinere, cinci Rafale, cinci Mirages 2000, două Awacs de recunoaştere şi cinci avioane de aprovizionare. Franţa a lansat 12 rachete.

Armata britanică a intervenit cu  patru avioane Tornado şi rachete Storm Shadow.

Trei ţinte au fost vizate. Este vorba de un centru de cercetare din apropiere de Damasc şi două instalaţii de stocare din apropiere de Homs.

Francezii au atacat un depozit de arme şi o instalaţie de stocare a armelor chimice din apropiere de Homs, în timp ce britanicii un complex militar din aceeaşi zonă.

Armata rusă nu a contracarat nicio rachetă. În schimb, a anunţat că armata siriană a respins 71 din cele 103 rachete lansate.

Şeful Pentagonului, Jim Mattis, a declarat că atacurile au fost „punctuale“.

Cele trei puteri consideră intervenţia un succes.

În total, trei civili au fost răniţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite