Columbia: Atentat soldat cu trei morţi şi zece răniţi într-un centru comercial din Bogota VIDEO

Columbia: Atentat soldat cu trei morţi şi zece răniţi într-un centru comercial din Bogota VIDEO

Explozia a avut loc ]n toaleta unui centru comercial din Bogpta

O explozie a zguduit Bogota, omorând trei persoane şi rănind alte 10. Primarul capitalei columbiene vorbeşte despre un atentat. Potrivit televiziunii locale, printre victime se află şi un francez de 23 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

O explozie puternică a izbucnit la centrul comercial Andino, aflat într-o zonă turistică din Bogota. În atacul considerat terorist de primarul oraşului au murit trei femei şi alte 10 persoane au fost rănite, susţin  martorii, citat de presa locală.
 
Mai mulţi martori au declarat că explozia a fost foarte puternică şi că imediat s-a simţit un fum dens. 
 
Conform AFP, potrivit primelor informaţii comunicate de poliţie, explozia s-a produs în jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini. 
 
Centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniţi să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătoreşte duminică în Columbia. 

Centrul a fost evacuat după explozia produsă la toaleta de femei de la etajul al doilea. Potrivit sursei citate, poliţia a indicat că dispozitivul exploziv ar fi fost plasat într-un vas de toaletă. 
 
Străzile din jurul centrului comercial au fost închise de poliţie, serviciile de securitate încercând să stabilească acum cine este responsabil pentru explozie. 
 
Parchetul columbian a anunţat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz. 
 
Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că a ordonat directorului Poliţiei, generalul Jorge Hernando Nieto, "să conducă investigaţia şi să-l ţină la curent". Şeful statului columbian şi-a exprimat "solidaritatea cu victimele". 
 
citeste totul despre: