Asia: mii se urşi sunt torturaţi anual pentru a li se extrage fierea

Lichidul biliar al urşilor negri este folosit de medina tradiţională chineză de zeci de ani. Deşi organizaţiile pentru protecţia animalelor încearcă să interzică această practică, în Asia există încă ferme care torturează anual mii de urşi, pentru a le recolta bila.


Fierea urşilor este foarte cautată în Asia, pentru utilizarea ei în medicamente tradiţionale. Este folosită pentru tratarea diverselor afecţiuni ale ficatului, dar si pentru febră şi afecţiuni ale ochilor. Metodele prin care este însă extrasă fierea urşilor sunt de-a dreptul barbare. Animalele sunt ţinute în cuşti minuscule, dărăpănate şi pline de fecale.

După ce s-a descoperit că poate fi extras mai mult lichid biliar de la urşii vii decât de la cei morţi, crescătorii de urşi din China au început să extragă periodic bila urşilor vii, prin găuri făcute în abdomenul acestora. Metoda este extrem de crudă, deoarece nu se foloseşte nici un fel de anestezic, iar rănile sunt lăsate deschise până când urşii mor.


Pentru recoltarea unei cantităţi cât mai mari de lichid, urşii sunt lăsaţi fără hrană şi fără apă, scrie The Telegraph.

Specialiştii au demostrat însă că această tehnică nu doar de o cruzime extraordinară, dar este şi inutilă. Există medicamente pe bază de plante care pot fi folosite cu success pentru afecţiunile în cauză.

În timp ce această tortură se mai practică în China, Vietnam şi Coreea, medicii de la Şcoala Chineză de Medicină au ajuns săptămâna trecută la o concluzie şocantă. Această practică este total inutilă, deoarece bila de urs nu are nici un efect în tratarea afecţiunilor pentru care este folosită.
“Această tehnică este inumană şi lipsită de etică. Este folosită împotriva principiului medicinei chineze, care subliniază păstrarea unui echilibru între omenire şi natură”, a spus preşedintele Asociaţiei Britanice de Medicină Tradiţională Chineză.