Armata Statelor Unite a doborât un avion SU-22 al forţelor guvernamentale siriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
F/A-18 Super Hornet/ Foto: EPA
F/A-18 Super Hornet/ Foto: EPA

Un avion de vânătoare american a doborât un avion SU-22, aparţinând armatei siriene, ce a bombardat poziţiile trupelor susţinute de către Statele Unite, a anunţat agenţia Reuters, citând oficiali ai armatei americane.

Comandamentul Central al Armatei Americane, ce conduce operaţiunile din Siria, a dat presei un comunicat în care se afirmă că avionul armatei siriene a fost doborât „în apărare colectivă legitimă a forţelor coaliţiei”, şi a identificat forţele partenere ca fiind Forţele Democratice Siriene din apropiere de localitatea Tabqah.

„În jurul orei locale 16:30 forţele siriene pro-regim au atacat oraşul Ja'Din, Sud de Tabqah, controlat de către Forţele Democratice Siriene, rănind un număr de luptători SDF şi făcându-i să părăsească poziţiile ocupate în oraş.

Avioanele coaliţiei şi-au etalat forţa şi au reuşit să oprească avansul forţelor pro-regim.

În urma acestui atac, Coaliţia a intrat în contact cu forţele ruse prin telefon pentru de-escaladarea situaţiei şi încetarea focului.

În jurul orei 18:43, un avion SU-22 aparţinând regimului sirian a bombardat poziţiile ocupate de luptătorii SDF la Sud de Tabqah şi, în conformitate cu normele în vigoare şi cu cele de auto-apărare legitimă a forţelor Coaliţiei, acesta a fost doborât imediat de către un avion F/A - 18E Super Hornet”, se încheie comunicat forţelor militare americane.

Într-un comunicat similar, armata siriană a anunţat anterior că unul din avionale sale a fost doborât de către coaliţia condusă de Statele Unite în timpul unei misiuni de bombardament ce viza militanţi ai Statului Islamic.

Acest „atac flagrant reprezintă o încercare de a submina eforturile armatei siriene ca singura forţă capabilă efectiv să lupte împotriva teroriştilor aflaţi pe teritoriul ţării”, se afirmă în acest comunicat.

„Acest incident vine în momentul în care armata siriană şi aliaţii ei şi-au arătat capacitatea de a dobândi avantaje clare în lupta împotriva Statului Islamic”, se arată în comunicatul armatei siriene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite