Şaisprezece morţi şi 140 răniţi, după ce un fulger a lovit un lăcaş de cult din Rwanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin şaisprezece persoane au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite, după ce un fulger a lovit un lăcaş de cult din sudul Rwandei, care aparţinea Bisericii adventiste de Ziua a Şaptea, anunţă BBC News.

Majoritatea victimelor au murit în momentul în care fulgerul a lovit biserica din districtul sudic Nyaruguru, a declarat primarul local Habitegeko Francois pentru AFP.

Două persoane au murit din cauza leziunilor, în timp ce 140 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la spital şi centre de recuperare.

Fenomenul meterologic din regiunea muntoasă din apropierea graniţei cu Burundi a avut loc duminică, la ora locală 12:00, în timp ce enoriaşii din oraşul Gihemvu participau la o slujbă religioasă.

„Doctorii au spus că doar trei credincioşi sunt în stare critică, dar starea lor se ameliorează“, a menţionat duminică, edilul Francois, pentru AFP.

Incidente similare au avut loc şi vineri, când 18 studenţi au fost loviţi de fulger, unul pierzându-şi viaţa. Potrivit rapoartelor, o parte dintre studenţi au rămas internaţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite