Viktor Orban şi-a împânzit ţara cu afişe anti-Soros. „Întunericul cade peste Ungaria“, denunţă liderul liberalilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungaria a fost împânzită de afişe anti-Soros după pe fondul declanşării procedurii de infringement împotriva sa şi creşterii presiunilor în Uniunea Europeană pentru respectarea cotelor de refugiaţi.

Guvernul de la Budapesta a lansat o nouă campanie împotriva multimiliardarului ungaro-american de origine evreiască George Soros. La cei 86 de ani ai săi, Soros este prezentat ca un inamic al statului ungar. „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă“, se poate citi pe afişele care împânzesc Ungaria. Multe dintre ele au fost vandalizate cu graffiti care conţin insulte antisemite, inclusiv cuvintele „evreu împuţit“, remarcă Reuters.

Această campanie are loc după ce premierul conservator Viktor Orban l-a acuzat pe George Soros că stă în spatele impunerii cotelor de refugiaţi în Uniunea Europeană şi declanşării procedurii de infringement împotriva Ungariei.

Aproximativ 19 milioane de euro au costat afişele anti-Soros, care au fost puternic criticate pe de o parte de liderul liberalilor şi democraţilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, şi susţinute pe de altă parte, deloc suprinzător, de Israel.

image

Afiş anti-Soros într-un sat din Ungaria FOTO Twitter SaloForum

Dacă Verhofstadt a atras atenţia că tot complotul imputat lui George Soros este o fantezie a lui Viktor Orban şi că „întunericul cade peste Ungaria“, Ministerul israelian de Externe l-a calificat pe acest multimiliardar drept o ţintă legitimă pentru criticii săi, acuzându-l totodată că „defăimează Israelul şi caută să nege dreptul său la apărare“.

Această dovadă de susţinere a Executivului de la Ierusalim faţă de cel ungar în cazul Sörös este manifestată în contextul apropierii vizitei la Budapesta a premierului Benjamin Netanyahu.

Ca şi Ungaria, Israelul a adoptat o legislaţie ce urmăreşte să limiteze influenţa organizaţiilor nonguvernamentale care primesc o mare parte din finanţare din străinătate, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al lui George Soros s-a arătat indignat de ultima ispravă a Guvernului Orban, apreciind că activitatea sa aminteşte de cele mai întunecate momente din istoria Europei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite