Turcia se încaieră din nou cu Rusia: Mai multe radare turce şi NATO au detectat încălcarea spaţiului aerian. Rusia: „Este pură propagandă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un avion rus de vânătoare a intrat sâmbătă în spaţiul aerian turc
Un avion rus de vânătoare a intrat sâmbătă în spaţiul aerian turc

Atât radare turcesti cât şi NATO, au detectat un avion rus care a încălcat spaţiul aerian turc, a declarat duminică premierul Ahmet Davutoglu, respingând comentarii ale Moscovei potrivit cărora acuzaţiile turce reprezintă „pură propagandă“, scrie Reuters.

Ankara a anunţat sâmbătă că un avion rus de vânătoare de tip Su-34 i-a încălcat spaţiul aerian în pofida unor avertismente, un incident care a tensionat şi mai mult relaţiile deja critice dintre cele două ţări implicate în războiul din Siria. Însă Moscova a negat că a efectuat vreo incursiune.

„Rusia nu-şi poate acoperi încălcările spaţiului nostru aerian. Nu este posibil să ascunzi un asemenea incident, dacă are loc, sau să te comporţi ca şi cum nu ar fi avut loc o încălcare“, a declarat Davutoglu pentru presă, la Ryiadh, într-o vizită în Arabia Saudită.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, a negat sâmbătă seara că vreun avion rus a intrat în spaţiul aerian turc şi a catalogat acuzaţiile turce drept „pură propagandă“.

Într-un incident similar, în noiembrie, Turcia a doborât un avion rus de război despre care a afirmat că i-a încălcat spaţiul aerian, declanşând o ruptură diplomatică în cadrul căreia Rusia i-a impus sancţiuni economice.

„Turcia nu are absolut nicio intenţie să escaladeze tensiunile cu Rusia, dar rămânem sensibili în privinţa apărării spaţiului nostru aerian“, a mai declarat Davutoglu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite