Stephen Hawking ar vrea să meargă iarăşi în SUA, dar se teme că nu va fi binevenit după învestirea lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

Omul de ştiinţă britanic Stephen Hawking ar vrea să viziteze din nou Statele Unite, dar se teme că nu va fi bine-venit, după învestirea în funcţie a lui Donald Trump, pe care l-a criticat dur în timpul campaniei electorale, relatează NBC News.

Într-un interviu acordat lui Piers Morgan, Hawking a spus că victoria lui Trump în alegeri „reprezintă o schimbare clară către o abordare mai autoritară, de dreapta”.

El a adăugat că, deşi viaţa de zi cu zi în Statele Unite pare să continue la fel, se teme că noua administraţie va avea un efect negativ pentru comunitatea oamenilor de ştiinţă. „Aş vrea să vizitez din nou, să discut cu alţi oameni de ştiinţă. Dar mă tem că este posibil să nu fiu binevenit”, a afirmat Hawking.

Piers Morgan l-a întrebat pe omul de ştiinţă dacă are un mesaj pentru noul preşedinte american. „Ar trebui să îl înlocuiască pe Scott Pruitt la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Schimbarea climatică este unul dintre marile pericole cu care ne confruntăm. Şi este ceva ce punem împiedica. Afectează America grav, deci combaterea sa ar trebui să câştige voturi pentru al doilea său mandat. Doamne fereşte”, a spus Hawking ironic.

În cursul campaniei pentru Casa Albă, fizicianul l-a numit pe Trump demagog şi a spus că popularitatea acestuia este de neînţeles. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite