Schäuble vorbeşte despre introducerea unei taxe europene la benzină pentru a finanţa primirea refugiaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wolfgang Schäuble, ministrul german al Finanţelor
Wolfgang Schäuble, ministrul german al Finanţelor

Ministrul de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schäuble, a adus în discuţie, într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul german „Süddeutsche Zeitung“, posibilitatea introducerii unei taxe europene la benzină care, în caz de nevoie, să poată finanţa primirea refugiaţilor, transmite AFP.

„Dacă bugetele naţionale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzină“, a declarat Schäuble.

„Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaţilor“, a estimat ministrul german de Finanţe, adăugând că „soluţionarea problemei nu ar trebui să eşueze din cauza unei limitări a fondurilor“.

În opinia sa, evenimentele din noaptea de Anul Nou ce au avut loc la Köln - o serie de agresiuni, în special de natură sexuală, atribuite unor migranţi - „amplifică presiunea“ pentru a găsi cât mai curând posibil „o soluţie la problema controlului la frontierele externe ale Uniunii Europene“.

„Problema trebuie să fie reglată la nivel european“, a explicat Schäuble. „În caz contrar, nu doar Germania va suporta consecinţele, după cum par să creadă unii, ci şi ţările vecine nouă şi cele din Balcani vor fi profund afectate“, a continuat ministrul.

Totodată, Wolfgang Schäuble şi-a exprimat regretul că „lucrurile se desfăşoară prea lent în Europa“ şi a afirmat că o susţine în totalitate pe Angela Merkel, cancelarul federal german, în ceea ce priveşte găsirea unei soluţii.

Ministrul german al Finanţelor a afirmat că în cazul în care problema nu va fi rezolvată la nivel european, „ea va fi soluţionată la nivelul frontierelor naţionale, însă aceasta va fi cea mai rea dintre soluţii“, iar „Europa se va afla într-o criză şi mai mare“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite