Presa germană: mii de foşti luptători talibani s-ar afla pe teritoriul Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de foşti luptători ai talibanilor din Afganistan ar fi intrat în Germania în ultimii doi ani în valul de peste un milion de migranţi şi refugiaţi, scrie Der Spiegel în ediţia de sambătă, potrivit Reuters.

Biroul Federal pentru Imigranţi şi Refugiaţi (BAMF) al Germaniei a informat serviciile de securitate că mii de imigranţi s-au identificat ca foşti insurgenţi talibani în timpul procesului de depunere a cererilor de azil, potrivit revistei germane. 
     
Der Spiegel notează că cel puţin 70 de afgani sunt vizaţi în prezent de anchete federale în Germania, deşi nu este clar dacă toţi sunt suspectaţi de a fi militanţi activi ai mişcării talibane. 

BAMF şi procurorul general nu au comentat până acum această informaţie.

Foarte criticată pentru politica uşilor deschise în faţa imigranţilor, cancelarul german Angela Merkel, care candidează pentru al patrulea mandat la alegerile din 24 septembrie, a explicat în această lună creşterea deportărilor de solicitanţi de azil afgani respinşi prin faptul că toate celelalte ţări din Uniunea Europeană fac acelaşi lucru. 
     
Potrivit Guvernului german, aproximativ 55% dintre afganii sosiţi în Germania au primit statut de refugiat, în timp ce 45% au fost respinşi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite