Melania şi Donald Trump, primiţi de Papa Francisc VIDEO

Melania şi Donald Trump, primiţi de Papa Francisc VIDEO

Cuplul prezidenţial american a fost primit miercuri dimineaţă la Vatican de Papa Francisc. Liderul de la Casa Albă şi Suveranul Pontif au avut astfel ocazia să discute despre numeroasele subiecte asupra cărora nu au aceeaşi opinie, cum ar fi imigraţia, liberalismul economic, vânzarea de armament şi pedeapsa cu moartea.

Atentatul de la Manchester. Autorul masacrului este un britanic de origine libiană şi nu a acţionat singur. Fratele şi tatăl său au fost arestaţi INFOGRAFIE

Atentatul de la Manchester. Autorul masacrului este un britanic de origine libiană şi nu a acţionat singur. Fratele şi tatăl său au fost arestaţi INFOGRAFIE

Autorităţile britanice au arestat cinci suspecţi în legătură cu atentatul sinucigaş de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 59 de răniţi. Atacatorul este Salman Abedi, avea 22 de ani, s-a născut în Marea Britanie şi era de origine libiană. Autorităţile susţin că acesta nu a acţionat singur şi-i caută complicii.

Cine este atentatorul sinucigaş de la Manchester Arena: Salman Abedi, un britanic de origine libiană FOTO

Cine este atentatorul sinucigaş de la Manchester Arena: Salman Abedi, un britanic de origine libiană FOTO

Marea Britanie este în stare de şoc, după un nou atac terorist sângeros. O bombă a fost detonată într-o sală de concerte din Manchester, la sfârşitul unui spectacol al cântăreţei Ariana Grande. Autorităţile britanice au confirmat că Salman Abedi este atacatorul sinucigaş care a provocat moartea a 22 de persoane, inclusiv minori. Aproape 120 de persoane au fost rănite, iar 59 au fost transportate la spital.

Britanicii au trăit cel mai sângeros atac terorist după cel din 2005 din metroul londonez, când au murit 52 de persoane. Acum la Manchester, 22 de persoane au fost omorâte şi 59 rănite. Cea mai tânără victimă, Saffie Rose, avea doar 8 ani. Atacurile teroriste nu au limite şi sunt lipsite de orice urmă de umanitate, sunt iraţionale şi deseori imposibil de prevenit.

acum 3 zile · comentarii (36)

Se împlinesc zilele astea trei ani de la ultimele alegeri europene. De atunci încoace, în multe ţări din UE s-au organizat alegeri, fie parlamentare, fie prezidenţiale. Mulţi au observat că au apărut partide noi, care contestă formaţiunile politice tradiţionale, şi de dreapta, şi de stânga. Până acum, cel mai mult au avut de pierdut socialiştii.

acum 3 zile · comentarii (34)

Cred că este util să vedeţi care au fost opţiunile europarlamentarilor noştri în momentul votului final asupra Rezoluţiei prin care Parlamentul European a aprobat invocarea, în cazul Ungariei, a Art. 7 din Tratat, aşa-numita „opţiune nucleară“ care, în ultima sa fază de aplicare, poate duce la sancţiuni extrem de dure, mergând până la ridicarea dreptului de vot în Consiliul European.

acum 8 zile · comentarii (21)

„Jean-Claude Juncker crede că UE este Hotel California unde poţi să faci check-out şi, de fapt, să nu mai poţi pleca niciodată de-acolo“, a afirmat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, într-un interviu pentru Daily Telegraph, contestând o eventuală notă de plată pe care Uniunea Europeană ar putea s-o trimită Marii Britanii, ca factură pentru BREXIT.

acum 9 zile · comentarii (42)

„Situaţia din Ungaria justifică declanşarea procedurilor care ar putea duce la sancţiuni împotriva Ungariei” - au declarat parlamentarii europeni reuniţi azi în plen, afirmând şi că situaţia actuală din Ungaria privind respectarea drepturilor omului justifică lansarea procedurii formale pentru a determina dacă există, aşa cum spun Tratatele, „o încălcare serioasă şi gravă” a valorilor UE de către un Stat Membru.

acum 10 zile · comentarii (26)

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale. După ce Directorul National Intelligence de la Casa Albă, Dan Coats, a făcut o depoziţie incendiară în faţa Comitetului Select pentru Intelligence al Senatului American, au fost date publicităţii presiunile, subminarea generală şi strategia Rusiei pentru a bloca Ucraina de a se alătura Occidentului.

acum 11 zile · comentarii (89)

„O strategie competiţională care să se bazeze pe existenţa salariilor mici nu a fost niciodată un model de dezvoltare ales de ţările din această zonă a continentului. Ţările de aici sunt semnificativ mai sărace decât cele din vestul Europei datorită unor diverşi factori istorici.

acum 15 zile · comentarii (31)

Coana Europa a avut un motiv de bucurie în plus să sufle în lumânările tortului pentru ziua ei, 9 mai. Cu două zile mai devreme, Franţa a arătat clar că doreşte să rămână în Casa Coanei Europa. După savurarea tortului şi după clinchetul şampaniei, urmează însă noi acţiuni, în intervalul iunie-septembrie 2017.

acum 17 zile · comentarii (0)
Postari Recente