Nu putem absorbi fondurile UE

Nu putem absorbi fondurile UE

Romania nu este pregatita sa absoarba fondurile europene postaderare, dar nici nu trebuie sa se teama de aderarea la piata interna a Uniunii Europene, pentru ca oportunitatile pe care le are acum sunt

Romania, in mediul european

Romania, in mediul european

Tara contrastelor Romania constituie o zona a contrastelor in ce priveste protectia mediului. Pe de-o parte, prin lipsa de preocupare pentru ecologie, industrializarea comunista a creat zone moarte

Uniunea Europeană e socialistă. Occidentul e socialist. America e socialistă. Universităţile şi lumea intelectuală sînt socialiste. Elitele artistice şi cinematografice, pop, civile, de caritate şi umanitare sînt socialiste. Aşa arată lumea şi, în această lume, cine nu e socialist e - prin decret socialist - fascist, rasist, populist sau naţionalist-extremist.

acum 8 zile · comentarii (130)

Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

acum 9 zile · comentarii (9)

Uniunea Europeană se confruntă în momentul de faţă cu o diviziare foarte clară pe axa Est-Vest. Brexitul a deschis cutia Pandorei, iar politica Europei cu două viteze propusă de Franţa şi Germania nu a făcut decât să lărgească falia deja existentă între statele mai dezvoltate din Vest şi statele foste comuniste din Est.

acum 12 zile · comentarii (2)

Propunerea Comisiei Europene de a condiţiona alocările bugetare de independenţa justiţiei le-a supărat pe marile beneficiare, Polonia şi Ungaria, ale căror guverne demolează statul de drept. Şi la Bucureşti unii au fost deranjaţi politic, dar predomină tăcerea indiferentă despre ce ne aşteaptă: răspunderea majoră în adoptarea bugetului UE şi marja naţională de negociere, restrânsă din cauza neabsorbţiei fondurilor europene.

acum 16 zile · comentarii (4)

Doamna Grapini, europarlamentar român încă în funcţie, are, cel puţin din punctul meu de vedere, un merit uriaş: e sinceră şi, pentru că are nelămuriri importante despre Europa aceea care o plăteşte cu 7.000 de euro lunar (plus celelalte beneficii superconsistente ataşate funcţiei), vrea să afle răspunsuri.

acum 17 zile · comentarii (100)

Câteva idei de la conferinţa Platformei civice ÎMPREUNĂ de săptămâna aceasta – culese din prezentarea doamnei Ludovine de la Rochère, Preşedinte al Asociaţiei La Manif Pur Tous din Franţa, a doamnei Zeljka Markic, preşedinte al In the Name of the Family din Croaţia, şi a domnului Rafael Shaffer, Prim Rabin al României.

acum 17 zile · comentarii (18)