Anchetă: Atentatorul de la Manchester ar fi putut să construiască bomba de unul singur sau cu puţin ajutor de la un complice

Anchetă: Atentatorul de la Manchester ar fi putut să construiască bomba de unul singur sau cu puţin ajutor de la un
complice

Salman Abedi ar fi putut să construiască de unul singur sau cu puţin ajutor din partea unui complice bomba detonată la Manchester Arena, potrivit unor surse apropiate de investigaţia din Marea Britanie. Douăzeci şi două de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 116 au fost rănite în urma atentatului de luni seara, comis după un concert al cântăreţei americane Ariana Grande, transmite Reuters.

UPDATE Donald Trump la summit-ul NATO. Alianţa trebuie să se concentreze asupra „terorismului, imigraţiei“ şi „ameninţărilor Rusiei“ FOTO VIDEO

UPDATE Donald Trump la summit-ul NATO. Alianţa trebuie să se concentreze asupra „terorismului, imigraţiei“ şi „ameninţărilor Rusiei“ FOTO VIDEO

Proteste la adresa preşedintelui SUA, Donald Trump, şi faţă de şeful statului turc, Recep Erdogan, au loc în capitala Belgiei, Bruxelles, unde urmează să înceapă, astăzi, summit-ul NATO, la care cei doi vor lua parte. Măsurile de securitate sunt draconice, cei 28 de lideri aliaţi fiind păziţi inclusiv de vulturii poliţiei olandeze, dresaţi să doboare drone.

FOTO Imagini de la locul atentatului din Manchester. Resturile dispozitivului improvizat folosit în atac

FOTO Imagini de la locul atentatului din Manchester. Resturile dispozitivului improvizat folosit în atac

Cotidianul american NY Times a publicat o serie de imagini cu resturile dispozitivului improvizat folosit de teroristul sinucigaş în atentatul de la Manchester Arena. Imaginile apar la doar câteva ore după ce Secretarul de Interne britanic, Amber Rudd, a avertizat Statele Unite cu privire la scurgerea de informaţii ce ţin de această anchetă aflată în curs de desfăşurare.

Britanicii au trăit cel mai sângeros atac terorist după cel din 2005 din metroul londonez, când au murit 52 de persoane. Acum la Manchester, 22 de persoane au fost omorâte şi 59 rănite. Cea mai tânără victimă, Saffie Rose, avea doar 8 ani. Atacurile teroriste nu au limite şi sunt lipsite de orice urmă de umanitate, sunt iraţionale şi deseori imposibil de prevenit.

acum 3 zile · comentarii (36)

Se împlinesc zilele astea trei ani de la ultimele alegeri europene. De atunci încoace, în multe ţări din UE s-au organizat alegeri, fie parlamentare, fie prezidenţiale. Mulţi au observat că au apărut partide noi, care contestă formaţiunile politice tradiţionale, şi de dreapta, şi de stânga. Până acum, cel mai mult au avut de pierdut socialiştii.

acum 3 zile · comentarii (34)

Cred că este util să vedeţi care au fost opţiunile europarlamentarilor noştri în momentul votului final asupra Rezoluţiei prin care Parlamentul European a aprobat invocarea, în cazul Ungariei, a Art. 7 din Tratat, aşa-numita „opţiune nucleară“ care, în ultima sa fază de aplicare, poate duce la sancţiuni extrem de dure, mergând până la ridicarea dreptului de vot în Consiliul European.

acum 8 zile · comentarii (21)

„Jean-Claude Juncker crede că UE este Hotel California unde poţi să faci check-out şi, de fapt, să nu mai poţi pleca niciodată de-acolo“, a afirmat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, într-un interviu pentru Daily Telegraph, contestând o eventuală notă de plată pe care Uniunea Europeană ar putea s-o trimită Marii Britanii, ca factură pentru BREXIT.

acum 9 zile · comentarii (42)

„Situaţia din Ungaria justifică declanşarea procedurilor care ar putea duce la sancţiuni împotriva Ungariei” - au declarat parlamentarii europeni reuniţi azi în plen, afirmând şi că situaţia actuală din Ungaria privind respectarea drepturilor omului justifică lansarea procedurii formale pentru a determina dacă există, aşa cum spun Tratatele, „o încălcare serioasă şi gravă” a valorilor UE de către un Stat Membru.

acum 10 zile · comentarii (26)

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale. După ce Directorul National Intelligence de la Casa Albă, Dan Coats, a făcut o depoziţie incendiară în faţa Comitetului Select pentru Intelligence al Senatului American, au fost date publicităţii presiunile, subminarea generală şi strategia Rusiei pentru a bloca Ucraina de a se alătura Occidentului.

acum 11 zile · comentarii (89)

„O strategie competiţională care să se bazeze pe existenţa salariilor mici nu a fost niciodată un model de dezvoltare ales de ţările din această zonă a continentului. Ţările de aici sunt semnificativ mai sărace decât cele din vestul Europei datorită unor diverşi factori istorici.

acum 15 zile · comentarii (31)

Coana Europa a avut un motiv de bucurie în plus să sufle în lumânările tortului pentru ziua ei, 9 mai. Cu două zile mai devreme, Franţa a arătat clar că doreşte să rămână în Casa Coanei Europa. După savurarea tortului şi după clinchetul şampaniei, urmează însă noi acţiuni, în intervalul iunie-septembrie 2017.

acum 17 zile · comentarii (0)
Postari Recente