O bătrână de 85 de ani din România a fost atacată brutal pe o stradă centrală din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
doamna florea foto twitter

Floarea, o bătrână fără adăpost de 85 de ani din România, a fost atacată în mod brutal în timp ce dormea pe o stradă centrală a Madridului de patru tineri. Atacurile rasiste faţă de oamenii fără adăpost au devenit din ce în ce mai frecvente în capitala Spaniei, relatează El Mundo.

Conform poliţiştilor, atacul ar fi avut loc joi la 3.30, chiar de „Ziua Internaţională a oamenilor fără adăpost”. Florea dormea alături de soţul ei, tot român, când mai mulţi tineri şi-au făcut apariţia cu sticle în mână. Bărbatul a reuşit să scape, însă Florea nu a fost la fel de norocoasă.

Cazul femeii a fost făcut public pe Twitter de către Lagarder Danciu, un activist pentru drepturile omului, care a dezvăluit că bătrâna a refuzat să meargă la spital şi că a fost tratată de către o ambulanţă mobilă. Conform acestuia, cei doi au fost atacaţi pentru că „erau ţigani”.

Cei care trăiesc în apropiere sunt şi ei revoltaţi de atac, deoarece Florea este recunoscută ca „bunicuţa cartierului”. Aceştia din urmă şi-au arătat solidaritatea faţă de femeie şi încearcă să-i rezerve o cameră la un hotel, refuzând să meargă la un hostel „deoarece bătrâna a avut experienţe foarte proaste acolo” a adăugat Danciu.

Potrivit unei asociaţii spaniole, peste 3.000 de persoane fără adăpost trăiesc pe străzile Madridului.

doamna florea

Florea împreună cu soţul ei

doamna florea
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite